TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Primul nazist HU-DDW-PNELOC-20-N-001
Vezi
galerie

Primul nazist

de Denise Drace-Brownell, Will Brownell

Titlu apărut în colecția Istorie. Humanitas la Humanitas

Id: #312479

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Erich Ludendorff, omul care l-a făcut posibil pe Hitler
 

Descriere produs

Figura lui Erich Ludendorff este esențială pentru a înțelege cursul final al Primului Război Mondial și evoluția Germaniei în perioada interbelică. Fără Ludendorff la comanda armatelor și a imperiului, istoria ar fi luat-o pe alte căi, probabil mai pașnice, naziștii nu ar fi ajuns la putere și al Doilea Război Mondial nu ar mai fi avut loc. Acestea sunt tezele prezentate în volumul de față, axat pe viața și faptele unuia dintre cei mai importanți comandanți militari ai secolului XX. Cartea aduce în fața pasionaților de istorie argumente și analize, lăsând loc interpretărilor și concluziilor personale ale cititorului. O lectură captivantă, plăcută, lămuritoare.

 

 „În decembrie 1937, cu puţin timp înaintea începerii celui de-al Doilea Război Mondial, în Germania aveau loc fastuoasele funeralii ale generalului Erich Ludendorff. Pe ultimul său drum era însoţit şi de Hitler, într-un gest de celebrare a optimismului nazist.

 

Onorurile au fost nenumărate. Revista Life afirma că Ludendorff fusese magnific, iar pe frontispiciul ei se putea citi: «Germania îl înmormântează pe cel mai mare general al Marelui Război»… Revista îl mai numea pe Ludendorff «cel mai capabil general apărut în cursul războiului mondial» şi «egal, din punct de vedere militar, al lui Robert E. Lee».” — AUTORII

extinde
 

Detalii produs

Autor: Denise Drace-Brownell, Will Brownell

Traducător: Mugur Butuza

Data apariției: aprilie 2020

ISBN: 978-973-506-695-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 276

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: nazism, Al Doilea Război Mondial, Primul Război Mondial