TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Introducere în diplomația digitală CD-CRB-INTNDD-21-N-001
Introducere în diplomația digitală
Vezi
galerie

Introducere în diplomația digitală

de Cristina Bodoni

Id: #366694

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Orice adevăr trece prin trei etape:

Prima dată, e ridiculizat.

A două oară, e negat vehement.

A treia oară, e acceptat că fiind de la sine-înțeles”[1].

Arthur Schopenhauer, (1788 – 1860)

 

Apariția internetului și a dezvoltării tehnologiei informației, comunicarea între oameni și organizații a deschis o altfel de varianta de transformare a societății noastre în era în care tehnologiile de înalta performanță și fidelitate utilizate altădată de către un număr mic de oameni au descins în casele și sufletele muritorilor de rând.

În anul 2020, după declararea pandemiei cu Covid-19[1], omenirea s-a convins de utilitatea digitalizarii deoarece inovația permanentă în domeniul sistemelor informaționale facilitează noi forme de interacțiune umană care păreau imposibile cu puțini ani în urmă. Unul dintre efectele acestor evoluții este reprezentat de faptul că puterea și forță unui sistem social organizat se măsoară tot mai mult în capacitatea acestuia de culegere, prelucrare și utilizare a informației, în timp ce raporturile și relațiile de comunicare au intrat într-o efervescență inimaginabilă pentru cei mai mulți dintre noi.

În era comunicării, interacțiunile dintre oameni și organizații se produc instantaneu, ele trec peste distanțele fizico-geografice care legau în mod tradițional popoarele și statele. Comunicarea pe internet sau pe rețele de telefonie mobilă, dialogul, negocierile, schimburile și tranzacțiile, circulația informațiilor ne-au schimbat modul de a interpreta realitatea, fără a avea timp de reflexie pentru luarea deciziilor.

[1] Covid-19 este o infecție apărută în provincia chineză Wuhan în decembrie 2019. Această este un sindrom respirator acut –, cauzat de un CoronaVirus, denumit și Sars-Cov-2. Având un potențial de infectare foarte mare, Covid-19 a devenit rapid o epidemie care a fost declarată pandemie la 11 martie 2020 de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

extinde
 

Detalii produs

Autor: Cristina Bodoni

Data apariției: februarie 2021

ISBN: 9786065374898

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 212

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Cetatea de Scaun