TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cortina de fier LI-ANA-CDFRSN-16-N-001
Cortina de fier
Vezi
galerie

Cortina de fier

de Anne Applebaum

Titlu apărut în colecția Kronika la Litera

Id: #242729

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Represiune sovietică în Europa de Est, 1945-1956
 

Descriere produs

Gulagurile. Procesele înscenate. Cizma care calcă orice în drumul ei. Aceste imagini ale totalitarismului postbelic au rămas în memoria noastră colectivă – brutale și terifiante, dar, după mai mult de 50 de ani, rupte de context, devenind mai mult un soi de sperietori ale trecutului.

 

Cortina de Fier, de Anne Applebaum, este o încercare plină de forță de a demonstra că totalitarismul a însemnat mai mult decât excesele sale manifestate public. Cartea de față analizează detaliile conducerii totalitare: diaspora de partid, din URSS până în restul Blocului Sovietic, preluarea posturilor de radio, a universităților și a grupurilor de tineri de către partizani, răspunsul contradictoriu al conducătorilor Bisericii Catolice față de metodele lui Stalin.

 

Grație interviurilor realizate de Applebaum și cercetărilor amănunțite în diversele arhive ale timpului, Cortina de Fier se asigură că experiențele zilnice ale celor care au trăit în Blocul Sovietic vor rămâne vii în paginile de istorie, chiar dacă aceștia vor părăsi, în curând, istoria trăită. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Anne Applebaum

Data apariției: ianuarie 2016

Titlu original: Iron Curtain: The Crushing of Eastern Europe 1944-1956

ISBN: 978-606-33-0234-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 784

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: totalitarism, curiozitate, Democrație, societate

 

Opinii editoriale

Excelenta carte a lui Applebaum relatează cu simpatie și sensibilitate soarta lipsită de noroc a Europei de Est: să fie eliberată de sub stăpânirea nazistă de singurul regim la fel de inuman ca aceasta.“   

The Independent

„Cortina de Fier este o carte de o importanță excepțională, care abordează frontal multe dintre miturile referitoare la originile Războiului Rece. Este inteligentă, plină de informații, remarcabil de obiectivă și excepțional de bine documentată.

Antony Beevor
Anne Applebaum
Anne Applebaum
Autor

Anne Applebaum (n. 1964, Washington) este jurnalistă, cu o importantă carieră la...

vezi autor