TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Românii în istoria Europei (vol II) CD-AIL-RNIEVI-16-N-001
Românii în istoria Europei (vol II)
Vezi
galerie

Românii în istoria Europei (vol II)

de Lucian Dindirică, Alexandru Ionicescu

Id: #246049

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

 Studiile reunite în volumul de față reprezintă comunicările susținute de participanții la Conferințele Științifice Internaționale Politică. Diplomație. Cultură 1.0 (Craiova, aprilie 2013), respectiv Stat și Societate în Europa (Craiova, octombrie 2014), desfășurate la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”.Evenimentele științifice au fost organizate de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, în parteneriat cu Facultatea de Științe Sociale a Universității din Craiova și Academia Oamenilor de Știință din România, secția de Științe Istorice și Arheologie.

Amintim în acest context faptul ca în anul 2013 a apărut, la Editura Cetatea de Scaun din Târgoviște, primul volum din seria Românii în Istoria Europei, acesta fiind realizat în continuarea celui de-al patrulea volum și ultimul din seria Stat și societate în Europa. Întrucât lucrările celor două conferințe s-au bucurat de interes și apreciere din partea specialiștilor, pro­fesori, cercetători și oameni politici, și, îndeosebi, a studenților, organi­zatorii au continuat editarea și publicarea comunicărilor susținute, acestea fiind însoțite, pentru o mai largă și eficientă circulație, de un rezumat într-o limbă străină. Noua serie va cuprinde la rândul său un alt set de patru volume, care să prezinte specialiștilor și publicului larg ultimele cercetări în domeniile istoriei, diplomației, relațiilor internaționale și studiilor europene, acestea din urmă în continuă ascensiune.

Tematica studiilor cuprinse în cel de-al doilea volum Românii în Istoria Europeieste în egală măsură interesantă și actuală, fiind grupată în două mari secțiuni. Un prim capitol, cel mai voluminos, grupează articolele științifice de istorie și studiile culturale, iar al doilea capitol reunește studiile subsumate unor domenii precum relații internaționale, diplomație, studii de securitate și studii europene. Cu siguranță, cititorii vor regăsi aici informații noi, opinii sau ipoteze îndrăznețe precum și interpretări bazate atât pe argumente științifice, cât și pe mărturii documentare.

  Într-o lume mereu mai dinamică și imprevizibilă – nu de puține ori conflictuală și antagonică, așa cum o probează evenimentele desfășurate în trecutul recent sau mai îndepărtat –, într-o eră a globalizării în care nevoia de comunicare și cooperare între națiuni este o condiție esențială a bunei con­viețuiri, cunoașterea istoriei, precum și înțelegerea ultimelor evoluții ivite pe scena internațională pot juca un rol fundamental în promovarea valorilor universale.

 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Lucian Dindirică, Alexandru Ionicescu

Data apariției: septembrie 2016

ISBN: 978-606-537-325-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 527

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Cetatea de Scaun