TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O zi în Roma antică. Secrete şi curiozităţi CO-ALA-OZNRAS-16-N-001
Vezi
galerie

O zi în Roma antică. Secrete şi curiozităţi

de Alberto Angela

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

Id: #246233

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„În numeroasele emisiuni de televiziune realizate de-a lungul anilor printre ruinele Romei antice sau în alte situri datând din epoca romană, am auzit nenumărate relatări și detalii legate de viața cotidiană în perioada Romei imperiale, rămase în uitare secole de-a rândul și scoase apoi la lumină de arheologi. Au ieșit astfel la iveală indicii diverse, informații despre obiceiurile romanilor, curiozități despre viața de zi cu zi și despre regulile sociale ale unei lumi de mult dispărute… Același rezultat l-am obținut și în urma discuțiilor cu arheologii la locul săpăturilor, citind lucrările publicate de ei sau consultându-le studiile. Mi-am dat astfel seama că asemenea informații prețioase referitoare la lumea romană nu ajung aproape niciodată la oamenii obișnuiți, rămânând de cele mai multe ori «prizoniere» în publicațiile de specialitate sau chiar acolo, în siturile arheologice. Prin urmare, am încercat să le aștern în pagină ca pe niște povești.”   

Alberto Angela

extinde
 

Detalii produs

Autor: Alberto Angela

Traducător: Emanuel Botezatu

Prefaţator: Zoe Petre

Data apariției: septembrie 2016

ISBN: 978-606-793-043-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 464

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

Teme: societate

 

Din blogul Cartepedia

Cristina Seciu Cristina Seciu

,,Fie că sunt cetăţeni romani sau ai Angliei secolului 16, bucureşteni interbelici sau ruşi ai anilor ’30, anonimi sau persoane cunoscute, viaţa lor a stat sub semnul gesturilor obişnuite ale fiecărei z......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

„O lectură instructivă și în același timp relaxantă, care ne îmbunătățește într-un mod plăcut cunoștințele istorice. (…) Una peste alta, o plăcută călătorie în timp în Roma antica...”

Osservatorio letterario

„Pentru a izbuti să restituie marea istorie povestită prin intermediul mai multor mici istorioare, Alberto Angela folosește în egală măsură surse antice de foarte bună calitate, cu precădere Marțial, Iuvenal și Petroniu, fără a uita acolo unde e cazul de comediile lui Plaut sau de lirica lui Catullus și Ovidiu.

Pas cu pas, din zori până târziu în noapte, el urmărește itinerarele și preocupările unui locuitor al Romei din vremea Antoninilor, descriind cu vivacitate îmbrăcămintea, distracțiile, preocupările și necazurile acestuia. Nu uită femeile sau sclavii, banchetele sau frecventarea băilor publice, spectacolele sângeroase din Colosseum.”  

Zoe Petre
Alberto Angela
Alberto Angela
Autor

Alberto Angela (n. 1962, Paris), licențiat în Științe naturale, a participat la...

vezi autor