TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Câteva adevăruri simple despre istoria românilor (Vol.1) CV-ADC-CASDIR-20-N-001
Vezi
galerie

Câteva adevăruri simple despre istoria românilor (Vol.1)

de Adrian Cioroianu

Id: #312498

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cea mai frumoasă poveste
 

Descriere produs

Povestea ce urmează este asemenea unui pahar umplut pe jumătate. Depinde de dumneavoastră să spuneţi dacă el este pe jumătate plin sau pe jumătate gol. Suntem oare condamnaţi să fim la coada Europei? Sau, oare, avem o capacitate de regenerare uriaşă, în măsură să ne salveze din greşelile pe care le facem? Poate că şi astăzi mai avem, totuşi, o şansă.

 

Cum anume a ajuns Gheorghe Gheorghiu-Dej în fruntea comuniştilor români? Cât de playboy a fost Regele Carol al II-lea? Cum a fost posibil ca o tânără pe nume Cătălina Toderiu să intre în galeria eroilor naţionali sub numele de Ecaterina Teodoroiu? De ce au venit în România preşedinţii Charles de Gaulle sau Richard Nixon? De ce Regina Angliei  l-a plimbat în caleaşca regală pe Nicolae Ceauşescu? Sau de ce s-a dus acesta din urmă într-o vizită în Iran, în chiar ultimele sale zile de viaţă. 

 

Acestea şi alte întrebări îşi regăsesc aici un răspuns. Singura concluzie a acestor pagini este şi cea mai simplă: istoria este, mai presus de toate, o poveste apropiată de adevăr despre ceea ce a fost altădată. Iar, pentru unii dintre noi, aceasta o face să fie cea mai frumoasă poveste din toate câte există.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adrian Cioroianu

Data apariției: aprilie 2020

ISBN: 978-606-440-567-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 296

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Curtea Veche

Teme: adevăr, curiozitate, Cultură

Adrian Cioroianu
Adrian Cioroianu
Autor

Adrian Cioroianu este profesor universitar şi decan al Facultăţii de Istorie, Un...

vezi autor