TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Saladin. Triumful Renașterii sunnite CO-ARA-SALTRS-19-N-001
Vezi
galerie

Saladin. Triumful Renașterii sunnite

de Abdul Rahman Azzam

Titlu apărut în colecția Corint Istorie la Corint

Id: #259217

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volum aflat în topul celor mai bune 100 de cărți dedicate Islamului.

Ca și Alexandru cel Mare sau Iulius Cezar, numele lui Saladin poartă cu sine neprețuite atribute atemporale, după opt sute de ani de la moartea sa. La fel de faimos astăzi ca și atunci când i-a alungat pe cruciați din Ierusalim, marele dușman al lui Richard Inimă de Leu, personajul istoric Saladin a devenit legendar pe măsură ce s-au succedat generațiile care i-au spus povestea.

Dar cine a fost, cu adevărat, Saladin? Pentru a răspunde la această întrebare, istoricul A.R. Azzam afirmă că este esențial să înțelegem epoca în care a trăit. Lumea islamică a fost complet transformată de Renașterea sunnită din secolele al X-lea și al XI-lea, marea înflorire intelectuală care a integrat diferite curente de gândire islamică sub o singură umbrelă ortodoxă. Saladin a fost produsul acestei perioade de transformări, ceea ce a reprezentat și secretul succesului său.

Astfel, adevărata măreție a lui Saladin, susține Azzam, constă nu atât în faptele de pe câmpul de luptă, așa cum se crede în mod obișnuit, cât în viziunea sa spirituală și politică. Conducător onest și deschis, și-a uimit dușmanii, refuzând să intre în jocurile lor politice, și a reușit să închege o armată puternică, atrăgând oameni din toate zonele lumii musulmane. 


Cea mai importantă biografie a lui Saladin apărută în ultimii douăzeci de ani, fascinanta lucrare a lui A.R. Azzam reprezintă o lectură esențială pentru toți cei interesați de perioada cruciadelor, de istoria islamică și de originile Orientului Mijlociu modern.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Abdul Rahman Azzam

Traducător: Sorin Șerb

Data apariției: februarie 2019

ISBN: 978-606-793-565-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 400

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Corint

 

Opinii editoriale

„A.R. Azzam a reușit să ne prezinte nu numai portretul unuia dintre cele mai interesante personaje ale istoriei, ci și al întregii epoci în care s-a format acesta.”

Edinburgh Evening News

 „O incursiune în acele timpuri îndepărtate, foarte bine scrisă.”

Irish News