TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Împărtăşirea sensibilului. Estetica şi politica ID-JAR-MPSEIP-12-N-001
Împărtăşirea sensibilului. Estetica şi politica
Vezi
galerie

Împărtăşirea sensibilului. Estetica şi politica

de Jacques Ranciere

Titlu apărut în colecția Balkon la Idea Design

Id: #235701

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Numesc împărtăşire a sensibilului acel sistem de evidențe sensibile care fac să se vadă în acelaşi timp existența unui comun şi decupajele care definesc în cadrul său locurile şi părțile respective. O împărtăşire a sensibilului fixează, aşadar, în acelaşi timp un comun împărtăşit şi părți exclusive. Această repartiție a părților şi a locurilor se întemeiază pe o diviziune a spațiilor, a timpurilor şi a formelor de activitate care determină modul însuşi în care un comun se pretează la participare şi în care unii şi alții iau parte la această diviziune. (...)

Împărtăşirea sensibilului face să se vadă cine poate să aibă parte şi să ia parte la comun în funcție de ceea ce face, de timpul şi de spațiul în care această activitate se exercită. A avea cutare sau cutare „ocupație” defineşte astfel competențe sau incompetențe pentru comun, defineşte faptul de a fi sau nu vizibil într-un spațiu comun, înzestrat cu o vorbire comună etc. (...) (Jacques Rancière)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Jacques Ranciere

Data apariției: 2012

Titlu original: Le Partage du sensible : Esthétique et politique

ISBN: 978-606-8265-16-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 60

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x23 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Idea Design

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Ranciere este unul dintre cei mai importanți filosofi contemporani de origine franceză iar traducerea lucrării sale, Împărtășirea Sensibilului, deschide calea multor discuții pe marginea politicii și......“

citește mai mult