TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Panorama ideilor filosofice – De la Platon la contemporani

Jacqueline Russ
Această carte este un ghid fundamental de iniţiere în filosofia şi istoria filosofiei pentru toţi cei dornici să cunoască şi să şi-i...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 9738208173
Dimensiuni: 14x21 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Panorama ideilor filosofice – De la Platon la contemporani

MAI MULTE DESPRE CARTE

Această carte este un ghid fundamental de iniţiere în filosofia şi istoria filosofiei pentru toţi cei dornici să cunoască şi să şi-i apropie, astfel, pe marii ginditori în domeniu, de la Platon la contemporani.
Expunerea clară, densă şi care nu omite nimic esenţial din dezvoltarea ideilor şi doctrinelor filosofice, perspectiva modernă, „multicultlurală” asupra aventurii filosofice, adoptată de autoare, transformă publicarea cărţii în româneşte într-un eveniment şi într-un festin!

Autor: Jacqueline Russ
Traducător: Margareta Gyurcsik
Data apariției: 2002
Editura: Amarcord
Titlu original: Panorama des idees philosophique. De Platon aux contemporains
Pagini: 296
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
filosofie, iniţiere, istorie, idei, doctrine, perspectivă modernă

Opinii Editoriale

Jacqueline Russ
"Nu ar trebui oare să oferim o imagine plurală, descentrată, multiculturală a aventurii filosofice, încă de la originile ei? Există filosofie în Orient? Avem numeroase repere în acest sens. Din India pînă în Egipt şi Palestina. trecând prin China. Din punct de vedere filosofic, cercetarea nu are un centru, ci o pluralitate de nuclee. Istoricul ideilor filosofice se vede nevoit să se ocupe de lumi multiple, să exprime pluralitatea epocilor şi să recunoască faptul că nimeni nu a descoperit filosofia în acelaşi mod în care Cristofor Columb a descoperit America…”

Opinia cititorilor