TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lumea ca voință și reprezentare (Vol. 1 și Vol. 2) HU-ARS-LCVIRV-12-N-001
Vezi
galerie

Lumea ca voință și reprezentare (Vol. 1 și Vol. 2)

de Arthur Schopenhauer

Id: #228821

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Viaţa este o afacere care nu-şi acoperă costurile.” (Arthur SCHOPENHAUER)


„Dacă ceea ce spune Schopenhauer nu va fi niciodată uitat, asta ţine probabil de faptul că ceea ce el spune nu e legat de cuvintele pe care le foloseşte; cele spuse ar putea fi foarte bine redate şi cu alte cuvinte – dar va râmâne totuşi, dincolo de asta, un sâmbure de simţire, o trăire a adevărului atât de satisfăcătoare, de indestructibilă şi de invulnerabilă, atât de autentică cum n-am mai aflat nicăieri altundeva în filozofie. Te ajută atât să trăieşti, cât şi să mori, şi mai ales să mori: îndrăznesc să afirm că adevărul rostit de Schopenhauer, prin satisfacţia pe care ţi-o aduce, te ajută să faci faţă în ceasul de pe urmă – şi asta fără nici un chin, fără vreun efort de gândire, fără cuvinte.” (Thomas MANN)

 

„Degeaba privirile noastre caută vreo singură rădăcină din care s-ar înălţa un trunchi puternic, vreo palmă de pământ rodnic şi sănătos: pretutindeni praf, nisip, încremenire, moarte lentă. Un om rătăcit în acest pustiu, singuratec şi fără speranţă, nu şi-ar putea găsi un simbol mai nimerit decât pe cavalerul întovărăşit de Moarte şi de Diavol, aşa cum l-a desenat Dürer, cavalerul în platoşă, cu privirea aspră, care, singur cu calul şi cu câinele său, îşi urmează impasibil drumul de groază, fără să-i pese de înspăimântătorii lui tovarăşi, dar fără nici o speranţă. Schopenhauer al nostru a fost acel cavaler al lui Dürer: era lipsit de orice speranţă, dar dorea adevărul. Nimeni nu se poate asemui cu el!” (Friedrich NIETZSCHE)


„Schopenhauer e dintre autorii aceia care nu vor avea a se teme de soarta celor ce scriu de azi pe mâine. E drept că multă lume va fi jignită la citirea cărţilor lui, îndeosebi toţi aceia care fac din scris şi învăţătură o meserie; dar lumea va ajunge a se împăca cu multe dintre învăţăturile pesimiste ale filozofului.” (Mihai EMINESCU)

 

„Din tot ce a scris şi a gândit Schopenhauer, vii rămân numai revărsările sale de umoare. [...] Ceea ce rămâne dintr-un gânditor este temperamentul său, adică tot ce face atunci cînd uită de sine; un filozof amuză, derutează, interesează tocmai prin contradicţii, prin capricii, prin reacţiile imprevizibile şi incompatibile cu liniile fundamentale ale gândirii sale.” (Emil CIORAN)

extinde
 

Detalii produs

Autor: Arthur Schopenhauer

Traducător: Radu Gabriel Pârvu

Data apariției: 2012

Titlu original: Die Welt als Wille und Vorstellung

ISBN: 9789735066291

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 1268

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Arthur Schopenhauer
Arthur Schopenhauer
Autor

Arthur Schopenhauer s-a născut la Danzig pe 22 februarie 1788. Datorită averii m...

vezi autor