TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Emanciparea privirii. Despre binefacerile infidelității

Eugen Negrici
Studiul profesorului Eugen Negrici Emanciparea privirii. Despre binefacerile infidelității propune o poietică a receptării...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-23-3090-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Studiul profesorului Eugen Negrici Emanciparea priviriiDespre binefacerile infidelității propune o poietică a receptării înnoitoare, oferind exemple pentru un îndrumar de educare a privirii, de orientare în hățișurile textului, dar și în lumea artelor plastice, avansând câteva metode de stimulare a percepției, de cultivare și reformare a imaginației.
Cartea este dedicată tuturor celor care, odată intrați în contact cu un produs artistic, îi schimbă destinul, reușind, prin capacitatea lor de interpretare, să-i dea noi sensuri, să-l readucă la viață și, deschizând căi nebănuite de receptare, să devină coautori.
Data apariției: noiembrie 2014
Pagini: 368
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
științe umaniste, artă, percepție, imaginație, interpretare, produs artistic
  • Eugen Negrici Eugen Negrici - Autor
    Eugen Negrici (n. 1941, Râmnicu Vâlcea), este critic, istoric literar, stilistician și profesor de literatură română contemporană la Facultatea de Litere, Universitatea din București. A publicat urmatoarele volume: Antim. Logos și personalitate...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Eugen Negrici
„Iată, cartea aceasta chiar despre acest lucru vorbește, despre «travaliul necontenit», despre activitatea creatoare a interpretului și despre transformarea acestuia într-un personaj conștient de rolul lui, stimulat de sentimentul euforizant că e capabil să încetinească procesul convenționalizării, că poate să se opună instituționalizării percepției și socializării obiectului. Un personaj care visează să creeze, pe cont propriu, o realitate expresivă, o lume în care totul se înnoiește și vibrează miraculos, o lume într-o perpetuă sărbătoare extravagantă, unde nu contează decât jocul imaginației.”

Opinia cititorilor