TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
România în contextul noii crize pandemice
Vezi
galerie

România în contextul noii crize pandemice

de Veronica Dumitrașcu

Id: #375720

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Vulnerabilități, factori de risc, amenințări. O radiografie socio-politică
 

Descriere produs

Care sunt amenințările reale ale societății românești și cum ar trebui remediate acestea? Ce probleme sunt la nivel demografic, social, educațional, medical, de infrastructură? Sunt aduse acestea în atenția decidenților care formulează politici? Cartea încearcă să răspundă la aceste întrebări folosindu-se de un cadru teoretic extras din literatura de specialitate, dar și de date concrete care arată problemele reale ale României pe mai multe paliere. În cazul unor crize, cum e și cea a pandemiei, comunitățile fără resorturi comunitare stabile, cu o structură demografică, sanitară și ocupațională slăbite nu pot face față amenințării, riscând să declanșeze efecte negative de mare anvergură atât la nivel individual, cât și comunitar.


Vulnerabilitățile sunt reliefate tocmai în cazul unor crize puternice care pun în pericol indivizi și comunități întregi. Problemele întâmpinate în ceea ce privește resursele umane, de infrastructură, educaționale, privind echipamentele medicale nu sunt noi, dar nu au fost destul de serios luate în seamă de decidenți. Aceste probleme s-au acutizat, și în cazul unei crize puternice pot duce la prăbușirea întregului edificiu social.


Problemele abordate în cartea de față pot constitui teme de reflecție pentru experții și decidenții politici în scopul conturării unor politici menite să pregătească societatea în eventualitatea unor crize viitoare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Veronica Dumitrașcu

Data apariției: iulie 2021

ISBN: 9786062613501

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 196

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Pro Universitaria