TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
O mai scurtă istorie a timpului HU-SHL-OMSIAT-12-N-001
Vezi
galerie

O mai scurtă istorie a timpului

de Stephen Hawking, Leonard Mlodinow

Titlu apărut în colecția Humanitas | Ştiinţă la Humanitas

Id: #240859

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Nu mă așteptam ca Scurtă istorie a timpului să aibă atâta succes – avea să mărturisească Hawking. Ea a rămas timp de peste patru ani pe lista celor mai bine vândute cărți din Sunday Times, adică mai mult decât a rezistat acolo orice altă carte, fapt remarcabil pentru o lucrare științifică destul de dificilă.“ Între timp, s-au vândut peste 10 milioane de exemplare. Notorietatea cărții se explică atât prin problemele pe care le atacă (nașterea universului, natura timpului și spațiului), cât și prin stilul direct și simplu care te face să ajungi la punctele-cheie ale dezbaterilor actuale. Deși editorul îl sfătuise să nu introducă formule, fiecare formulă înjumătățind numărul cititorilor potențiali, Hawking și-a asumat riscul și a inserat celebra relație a lui Einstein între energie și masă E = mc2. În rest, totul e explicat doar prin cuvinte.

 

În prefața la Universul într-o coajă de nucă, Stephen Hawking mărturisește că a rezistat tentației (și presiunii din partea cititorilor) de a scrie o continuare la Scurta istorie a timpului, fiind prins în cercetările sale științifice. Câțiva ani mai târziu a revenit însă asupra hotărârii, publicând O mai scurtă istorie a timpului. Două au fost motivele care l-au determinat să reia tema: dorința de a scrie o carte încă și mai accesibilă publicului larg și nevoia de a include progresele înregistrate în cosmolgie și fizica fundamentală în cei aproape douăzeci de ani scurși de la prima ediție a Scurtei istorii a timpului – progrese care în mare parte i se datorează lui Hawking însuși.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Stephen Hawking, Leonard Mlodinow

Traducător: Gheorghe Stratan

Postfaţator: Gheorghe Stratan

Data apariției: martie 2015

Titlu original: A briefer history of time

ISBN: 9789735054076

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 188

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: curiozitate, natură

 

Opinii editoriale

„Dacă vom descoperi o teorie completă, ea va deveni cu timpul inteligibilă în linii generale pentru oricine, nu numai pentru câțiva oameni de știință. Atunci, noi cu toții, filozofi, oameni de știință și oameni obișnuiți, vom putea discuta pe marginea întrebării de ce noi și universul existăm. Dacă vom găsi un răspuns, acesta va fi triumful final al rațiunii umane – deoarece atunci vom cunoaște cugetul lui Dumnezeu.”

Stephen W. Hawking, Leonard Mlodinow
Stephen Hawking
Stephen Hawking
Autor

Stephen Hawking s-a născut pe 8 ianuarie 1942, exact în ziua când se împlineau t...

vezi autor
Leonard Mlodinow
Leonard Mlodinow
Autor

Leonard Mlodinow este fizician la Institutul Tehnologic din California (Caltech)...

vezi autor