TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Viața 3.0 HU-MAT-V3ONEI-19-N-001
Vezi
galerie

Viața 3.0

de Max Tegmark

Titlu apărut în colecția Humanitas | Ştiinţă la Humanitas

Id: #262036

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Omul în epoca inteligenței artificiale
 

Descriere produs

Fizicianul Max Tegmark, profesor la Institutul Tehnologic din Massachusetts, explorează posibilitățile oferite de inteligența artificială nu doar în viitorul imediat, dar și în perspectiva îndepărtată a colonizării cosmosului. Viața 3.0 ne invită să medităm asupra celor mai delicate probleme de ordin social, militar, juridic și etic generate de dezvoltarea inteligenței artificiale, iar ideea centrală a lui Max Tegmark este că avem capacitatea și datoria morală de a influența evoluția vieții.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Max Tegmark

Traducător: Vlad Zografi

Data apariției: mai 2019

Titlu original: Life 3.0: Being Human in the Age of Artificial Intelligence

ISBN: 978-973-50-6402-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 392

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: societate

 

Opinii editoriale

„Noi, cu toții – nu doar oamenii de știință, industriașii și generalii –, ar trebui să ne întrebăm ce putem face pentru a profita de beneficiile viitoarei inteligențe artificiale și a evita riscurile. Aceasta e cea mai importantă dezbatere a epocii noastre, iar incitanta carte a lui Tegmark vă îndeamnă să participați la ea.”

Stephen Hawking

„Una dintre cele mai spectaculoase evoluții în cursul celor 13,8 miliarde de ani scurși de la big bang este că acea materie mută și neînsuflețită a devenit inteligentă. Cum s-a petrecut asta și cum poate progresa inteligența în viitor? Ce are de spus știința despre istoria și destinul inteligenței în cosmosul nostru?”

Max Tegmark

„Un ghid pasionant pentru provocările și alegerile aduse de căutarea unui viitor măreț al vieții, inteligenței și conștiinței – pe Pământ și dincolo de el.”

Elon Musk
Vlad Zografi
Vlad Zografi
Traducător

Vlad Zografi s-a născut la Bucureşti în 1960. A absolvit Facultatea de Fizică a...

vezi autor