TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Călătoria în timp PU-JAG-CLTONT-17-N-001
Călătoria în timp
Vezi
galerie

Călătoria în timp

de James Gleick

Titlu apărut în colecția Co-lecția de știință la Publica

Id: #249515

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Apariția ediției în limba română a cărții semnate de James Gleick este susținută de Erste Asset Management.

Apreciatul autor al cărților Informația și Isaac Newton ne poartă într-o expediție amețitoare în domeniul călătoriei în timp, de la originile ei subversive până la evoluția sa în literatură și știință și influența asupra felului în care înțelegem timpul în sine. 

Povestea începe la sfârșitul secolului trecut, când tânărul H.G. Wells scria și rescria povestirea fantastică din care avea să se nască prima lui carte și o senzație internațională: Mașina timpului. Era o epocă în care o mulțime de forțe se uneau pentru a remodela perspectiva umană asupra timpului. Unele erau filosofice, altele tehnologice: telegraful electric, locomotiva cu aburi, descoperirea civilizațiilor îngropate și perfecționarea ceasurilor. James Gleick urmărește evoluția călătoriei în timp ca idee care devine parte din cultura contemporană – de la Marcel Proust la Doctor Who, de la Jorge Luis Borges la Woody Allen. Autorul cercetează inevitabilele paradoxuri în buclă și analizează granița flexibilă dintre ficțiune „pulp” și fizica modernă. În final, se apleacă asupra unei transfigurări temporale care zguduie chiar prezentul nostru: lumea conectată instantaneu, cu prezentul ei atotcuprinzător și viitorul tot mai scurt.

extinde
 

Detalii produs

Autor: James Gleick

Data apariției: iulie 2017

ISBN: 978-606-722-258-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Din blogul Cartepedia

Roxana Covaliu Roxana Covaliu

,,Cînd mi-am cumpărat acest volum mă așteptam la o prezentare cronologică a apariției și explorării ideii de călătorie în timp. În schimb am dat de o expunere paralelă a diferitelor moduri de abordare a......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

O fuziune fascinantă de filosofie, critică literară, fizică și observație culturală. Este plină de spirit, este la obiect și reușește, cu fiecare pagină, să ne dea mintea peste cap. În întreaga carte, Gleick dă dovadă de o sensibilitate acută și jucăușă la natura înșelătoare pe care o capătă dintr-odată limbajul când vorbim despre timp […] Un memento minunat că cea mai puternică tehnologie pentru călătoria prin timp pe care o avem la dispoziție este și cea mai veche dintre tehnologiile umane: povestitul. 

The New York Times Book Review - Anthony Doerr

Cuceritor. Călătoria prin timp a devenit un adevărat parc de distracții cu atracții vesele, pe care domnul Gleick îl explorează cu un entuziasm molipsitor. 

The Wall Street Journal - Michael Saler

La fel ca David Foster Wallace, Gleick este un entuziast cu multe domenii de interes și un maestru în arta explicațiilor. Una din trăsăturile cele mai atrăgătoare ale cărții este că autorul ei e dispus să adopte puncte de vedere multiple și să trateze arta și experiența cu aceeași seriozitate ca teoria.

Los Angeles Times - Kate Tuttle