TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Călătoria în timp

James Gleick
Colecții/Serii: Co-lecția de știință
Apariția ediției în limba română a cărții semnate de James Gleick este susținută de Erste Asset Management. Apreciatul autor...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-722-258-6
Dimensiuni: 14,5x20,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Călătoria în timp

MAI MULTE DESPRE CARTE

Apariția ediției în limba română a cărții semnate de James Gleick este susținută de Erste Asset Management.

Apreciatul autor al cărților Informația și Isaac Newton ne poartă într-o expediție amețitoare în domeniul călătoriei în timp, de la originile ei subversive până la evoluția sa în literatură și știință și influența asupra felului în care înțelegem timpul în sine.

Povestea începe la sfârșitul secolului trecut, când tânărul H.G. Wells scria și rescria povestirea fantastică din care avea să se nască prima lui carte și o senzație internațională: Mașina timpului. Era o epocă în care o mulțime de forțe se uneau pentru a remodela perspectiva umană asupra timpului. Unele erau filosofice, altele tehnologice: telegraful electric, locomotiva cu aburi, descoperirea civilizațiilor îngropate și perfecționarea ceasurilor. James Gleick urmărește evoluția călătoriei în timp ca idee care devine parte din cultura contemporană – de la Marcel Proust la Doctor Who, de la Jorge Luis Borges la Woody Allen. Autorul cercetează inevitabilele paradoxuri în buclă și analizează granița flexibilă dintre ficțiune „pulp” și fizica modernă. În final, se apleacă asupra unei transfigurări temporale care zguduie chiar prezentul nostru: lumea conectată instantaneu, cu prezentul ei atotcuprinzător și viitorul tot mai scurt.

Data apariției: iulie 2017
Editura: Publica
Pagini: 352
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
calatorie in timp, timp, stiinta, istorie
  • James Gleick - Autor
    James Gleick este autor, reporter, eseist și istoric al ştiinţei şi tehnologiei moderne. Prima lui carte, Chaos, finalistă National Book Award, a fost tradusă în douăzeci şi cinci de limbi. Biografiile sale, bestsellerurile Genius: The Life and Science of Richard Feynman şi Isaac Newton, s-au situat pe lista scurtă a candidaţilor la Premiul Pulitzer și sunt traduse în peste treizeci de limbi.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Roxana Covaliu Roxana Covaliu Călătoria în timp. O istorie Cînd mi-am cumpărat acest volum mă așteptam la o prezentare cronologică a apariției și explorării ideii de călătorie în timp. În schimb am dat de o expunere paralelă a diferitelor moduri de abordare a conceptului de timp și formele aferente de “păcălire” a lui. Gleick ne poartă prin literatură, filosofie, fizică, adunînd fire de prin toată cultura noastră, alcătuind o țesătură pestriță, plină de informație, dar greu de urmărit. Problema cu această metodă de a analiza un subiect este că ajungi să repeți un număr de episoade care au relevanță în mai multe planuri, iar pentru cititor...
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

The New York Times Book Review - Anthony Doerr
O fuziune fascinantă de filosofie, critică literară, fizică și observație culturală. Este plină de spirit, este la obiect și reușește, cu fiecare pagină, să ne dea mintea peste cap. În întreaga carte, Gleick dă dovadă de o sensibilitate acută și jucăușă la natura înșelătoare pe care o capătă dintr-odată limbajul când vorbim despre timp […] Un memento minunat că cea mai puternică tehnologie pentru călătoria prin timp pe care o avem la dispoziție este și cea mai veche dintre tehnologiile umane: povestitul.
The Wall Street Journal - Michael Saler
Cuceritor. Călătoria prin timp a devenit un adevărat parc de distracții cu atracții vesele, pe care domnul Gleick îl explorează cu un entuziasm molipsitor.
Los Angeles Times - Kate Tuttle
La fel ca David Foster Wallace, Gleick este un entuziast cu multe domenii de interes și un maestru în arta explicațiilor. Una din trăsăturile cele mai atrăgătoare ale cărții este că autorul ei e dispus să adopte puncte de vedere multiple și să trateze arta și experiența cu aceeași seriozitate ca teoria.

Opinia cititorilor