TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Originile creativității umane HU-EOW-ORIGCU-19-N-001
Vezi
galerie

Originile creativității umane

de Edward O. Wilson

Titlu apărut în colecția Paşi peste graniţe la Humanitas

Id: #259715

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Creativitatea este o trăsătură umană definitorie, iar explorarea originii acesteia ne poate ajuta să ne înțelegem mai bine ca indivizi și ca specie. Reflectând asupra dezvoltării cognitive a omului și asupra relației dintre știință și disciplinele umaniste, marele biolog E.O. Wilson așază într-o nouă lumină aspecte ale ființei noastre – precum capacitatea de a folosi limbajul, înclinația către poveste sau gustul pentru artă – fără de care apariția omului modern nu ar fi fost posibilă. Originile creativității umane este, astfel, o carte care, prin întrebările ei provocatoare, ne hrănește dorința de a ne cunoaște și de a ne descoperi afinitățile cu lumea naturală.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Edward O. Wilson

Traducător: Elena Drăguşin-Richard

Data apariției: martie 2019

Titlu original: The Origins of Creativity

ISBN: 978-973-50-6354-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 196

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: creativitate, societate, Cultură

 

Loc în topurile Cartepedia

 

Opinii editoriale

„În Originile creativității umane, Wilson pledează pentru îngemănarea științei cu disciplinele umaniste și pentru instaurarea unui «al treilea Iluminism» menit să redescopere natura umană în toată complexitatea ei.”

Publisher's Weekly

„Creativitatea reprezintă căutarea firească a originalității. Omenirea este împinsă înainte de dragostea instinctivă pentru noutate: descoperirea unor entități și procese noi, rezolvarea vechilor probleme și dezvăluirea altora noi, surpriza estetică provocată de datele și teoriile neașteptate, plăcerea vederii unor chipuri noi, fiorul identificării unor lumi necunoscute. Judecăm creativitatea prin măreția răspunsului emoțional pe care îl provoacă. O regăsim în adâncurile minții noastre și dincolo de noi, când ne imaginăm realitatea de pe tot cuprinsul universului. Orice țel atins duce către alte țeluri, iar căutarea nu se oprește niciodată.”

Edward O. Wilson
Edward O. Wilson
Edward O. Wilson
Autor

Edward Osborne Wilson este profesor în ştiinţe şi curator în entomologie la Univ...

vezi autor