TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Originea speciilor HE-CHD-ORIGIS-17-N-001
Originea speciilor
Vezi
galerie

Originea speciilor

de Charles Darwin

Titlu apărut în colecția Mathesis la Herald

Id: #247803

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În data de 27 decembrie 1831, tânărul naturalist Charles Darwin părăsea portul Plymouth la bordul corabiei Beagle. În următorii cinci ani, Darwin a cercetat plante și animale de pe cuprinsul lumii, adunând o serie de dovezi ce vor culmina într-una dintre cele mai mari descoperiri din istoria omenirii: teoria evoluției prin selecție naturală.

 

În cartea Originea speciilor, apărută după 28 de ani, în 1859, Darwin prezintă descoperirea sa epocală, care avea să schimbe pentru totdeauna felul în care oamenii se văd pe ei înșiși și lumea în care trăiesc. Aici, el demonstrează într-un mod convingător realitatea evoluției, și anume faptul că nu este posibil că animalele și plantele existente să fi apărut în mod separat, ci trebuie să se fi transformat cu încetul din strămoși comuni. Cel mai important element din carte este acela că explică în detaliu mecanismul care duce la o astfel de transformare: selecția naturală – ideea care a dat pentru prima dată inteligibilitate științifică evoluției ca fenomen.

 

Fiind una dintre puținele opere științifice paradigmatice accesibile publicului larg, Originea speciilor nu numai că a lansat știința biologiei moderne, ci totodată a influențat practic întreaga gândire literară, filosofică și religioasă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Charles Darwin

Traducător: Ion E. Fuhn

Data apariției: iunie 2021

Titlu original: On the Origin of Species by Means of Natural Selection, or the Preservation of Favoured Races in the Struggle for Life

ISBN: 9789731116129

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 544

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: curiozitate, Cultură

 

Opinii editoriale

„Charles Darwin a avut o mare idee, poate cea mai puternică idee concepută vreodată. Și, asemenea celor mai bunei idei, este uimitor de simplă.”

Richard Dawkins, „Why Darwin matters”, The Guardian, 2008

„Nimeni nu a luptat mai bine și nimeni nu a fost mai norocos decât Charles Darwin. El a descoperit un mare adevăr, călcat în picioare, disprețuit de bigoți și ridiculizat de întreagă lume; el a trăit suficient de mult pentru a-l vedea, mai cu seamă prin propriile eforturi, statornicit fără discuție în știință, absorbit în mod inseparabil în concepțiile comune ale oamenilor, fiind urât și temut doar de cei care vor să aducă injurii, dar nu îndrăznesc. Ce-și poate dori un om mai mult?”

Thomas Henry Huxley, „Charles Darwin”, Nature, 27 aprilie 1882

„In 1543, Copernic a susținut că Pământul nu se află în centrul universului și că, de fapt, se rotește în jurul Soarelui. A fost nevoie de peste un secol pentru că această idee să fie acceptată peste tot. [...] Cu timpul, Revoluția darwiniană va ajunge să ocupe un loc la fel de sigur și de netulburat în mințile – și în inimile – fiecărei persoane educate de pe glob, însă astăzi, la peste un secol de la moartea lui Darwin, încă nu ne-am împăcat cu implicațiile sale uluitoare.”


Daniel Dennett, Darwin’s Dangerous Idea
Charles Darwin
Charles Darwin
Autor

Locul lui Charles Darwin (12 februarie 1809–19 aprilie 1882) în istoria cercetăr...

vezi autor