TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dă oare Dumnezeu cu zarul? HU-IAS-DODCZN-15-N-001
Vezi
galerie

Dă oare Dumnezeu cu zarul?

de Ian Stewart

Titlu apărut în colecția Humanitas | Ştiinţă la Humanitas

Id: #201588

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Noua matematică a haosului
 

Descriere produs

Nimic din universul nostru – de la particulele elementare la corpurile cereşti – nu are un comportament complet predictibil. Un robinet care picură, dinamica ecosistemelor, epidemiile de pojar, capriciile meteorologice, evoluţia bursei – toate acestea prezintă stranii tipare de comportament, care au ajuns să fie explicate odată cu apariţia teoriei haosului.

 

Cunoscut cititorilor din România prin celelalte cărţi publicate la Humanitas – Doar şase numereDe ce frumuseţea este adevărul şi Îmblânzirea infinitului –, matematicianul englez Ian Stewart dezvăluie în Dă oare Dumnezeu cu zarul? una dintre cele mai incitante aventuri ştiinţifice din ultimele decenii.

 

„Eu am petrecut mult timp în lumea reală a cercetării matematice. Aş putea spune: „Haideţi, terminaţi cu jocurile astea copilăreşti cu acţiuni la bursă, nu-s decât născociri fără sens. Ce-aţi zice să demonstrăm nişte teoremereale?” Dar eu am început să devin ceva mai înţelept. Puţin respect şi pentru ceilalţi, ce ziceţi? Mulţi cred că cercetarea ştiinţifică e o activitate artificială, şi încă mai mulţi par să creadă că matematica abstractă e doar un joc intelectual. «Ieşiţi din turnurile voastre de fildeş şi trăiţi în lumea reală!» strigă ei. De obicei prin reţelele de televiziune, care n-ar fi existat fără oameni de ştiinţă, ingineri şi matematicieni. Hmmm.”



Alte titluri pentru IanStewart (autor):
De ce frumuseţea este adevărul (2023) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Ian Stewart

Traducător: Alexandru Gica

Data apariției: aprilie 2015

Titlu original: Does God Play Dice? The New Mathematics of Chaos

ISBN: 978-973-50-4753-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 512

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: curiozitate, Dumnezeu

 

Din blogul Cartepedia

Cartepedia Cartepedia

,,Dă oare Dumnezeu cu zarul? este una din cele mai interesante cărți pe care le-am citit în ultima vreme. Recunosc că, pentru a o putea parcurge, a trebuit să scot din sertarul cu lucruri puse deoparte......“

citește mai mult
Ian Stewart
Ian Stewart
Autor

Ian Stewart (n. 1945), membru al Societăţii Regale din Marea Britanie, profesor...

vezi autor