TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Prizonierii geografiei LI-TIM-PRIGCK-18-N-001
Prizonierii geografiei
Vezi
galerie

Prizonierii geografiei

de Tim Marshall

Titlu apărut în colecția Kronika la Litera

Id: #253475

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Zece hărți care îți spun tot ce trebuie să știi despre politica globală
 

Descriere produs

Hărțile exercită o atracție misterioasă asupra noastră. Fie că sunt pergamente antice, fie că sunt abia scoase din torpedoul mașinii sau sunt generate de Google, hărțile ne spun tot ceea ce dorim să știm, nu doar despre unde vrem să mergem, ci și despre lume, în general. Și, cu toate acestea, când vine vorba de geopolitică, mare parte din ceea ce ni se spune este emis de analiști și de tot felul de experți autointitulați, care au uitat să consulte harta locului despre care vorbesc.

 

Toți liderii națiunilor sunt constrânși de geografie. Alegerile lor sunt limitate de munți, fluvii, mări și beton. În volumul Prizonierii geografiei, experimentatul jurnalist Tim Marshall examinează Rusia, China, Statele Unite, America Latină, Orientul Mijlociu, Africa, Europa de Vest, Japonia și Coreea, Groenlanda și zona arctică – climatele lor, mările, munții, fluviile, deșerturile și zonele de granițe – pentru a ne oferi un context care lipsește adesea din reportajul politic.

 

În zece hărți actualizate ale fiecărei regiuni, Marshall explică clar și antrenant strategiile geopolitice complete ale acestor zone-cheie ale globului. De ce nu va fi America niciodată invadată? De ce Rusia vrea să aibă flotă, cu toate că are porturi înghețate șase luni pe an? Cum este viitorul Chinei influențat de geografia ei? De ce nu va fi Europa niciodată unită? Răspunsurile sunt geografice. Aruncând o nouă lumină asupra realităților fizice care modelează soarta națiunilor, Prizonierii geografiei este îndrumarul care ne explică unul dintre factorii determinanți majori din afacerile mondiale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Tim Marshall

Traducător: Petru Iamandi

Data apariției: iunie 2022

Titlu original: Prisoners of Geography: Ten Maps That Tell You Everything You

ISBN: 978-606-33-9148-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13,7x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Litera

Teme: curiozitate, societate

 

Opinii editoriale

O modalitate nouă de a privi hărţile – nu doar ca ajutoare în orientare sau ca opere de artă, ci şi ca modalitate de a înţelege relaţiile internaţionale adesea încordate.

The New York Times Book Review

„Ne arată că geografia nu conturează doar istoria, ci şi destinul.“

Newsweek
Tim Marshall
Tim Marshall
Autor

Timothy John Marshall este o adevărată autoritate în domeniul afacerilor externe...

vezi autor
Petru Iamandi
Petru Iamandi
Traducător

Experienţă profesională 2006- conferenţiar dr. la catedra de limba şi liter...

vezi autor