TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Bioenergia. Lumea vie exemplu de adaptare pentru om UN-VEL-BLVEDA-17-N-001
Vezi
galerie

Bioenergia. Lumea vie exemplu de adaptare pentru om

de Victor Emil Lucian

Id: #248005

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cartea încearcă să facă o legătura între energie sub diferitele sale forme care se găsesc în mediul înconjurător și organismele vii din regnul animal și vegetal. De asemenea, se încearcă să se explice de unde provin aceste energii pe care le produc organismele vii, cum sunt produse, la ce folosesc, cum le utilizează organismele vii în folosul lor pentru a le face viața mai ușoară și mai sigură.

Prima parte a cărții prezintă originea vieții și a organismelor vii. Este descris procesul de formare a Universului, a sistemelor solare și a Pământului. Apoi, după ce au fost create condiții cât de cât favorabile apariției celor mai elementare forme de viață, este descris cum a apărut și cum a evoluat viața pe Pământ. Sistemul de formare este suprapus în timp în existența sistemului evolutiv a speciilor de animale și plante.

Primul capitol se ocupă de producerea energiei de organismele vii. Sunt enumerate și descrise cele mai uzuale forme vii de produs energie întâlnite și răspândite peste tot, sursele vegetale, lemnul de foc și cărbunele de lemn, care sunt cele mai vechi și răspândite resurse energetice cunoscute și folosite de om. Sursa vegetală de energie contribuie esențial la existența și dezvoltarea în special a popoarelor sărace. Formele superioare de energie sunt utilizate de indivizii societăților dezvoltate din punct de vedere economic. Producerea masei biologice verzi este explicată prin descrierea fenomenelor naturale de fotosinteză, proces biologic care produce masă și contribuie esențial la curățirea atmosferei terestre. Tot organismele vii sunt responsabile de curățirea biologică – curățirea apelor, purificarea apei potabile, pe care le-a poluat omul prin activitățile desfășurate de el. Sunt descrise procesele de transformare bacteriană care se petrec în timpul epurării apelor uzate sau poluate. O mare cantitate de energie o dezvoltă animalele de tracțiune care au o eficientă energetică corespunzătoare cerințelor omului care le domesticește, crește și hrănește. Dar sunt prezentate și curiozități din lumea organismelor vii care produc alte tipuri de energii, în alte scopuri decât cel care sa producă lucru mecanic – deplasare, transport de obiecte grele. Sunt energii produse de organismele vii folosite în scopul reproducerii speciei, asigurării necesităților vitale, procurării hranei. Este explicat fenomenul transmutației biologice prin care se explică științific transformarea unui element chimic în altul. Prin transmutarea și sublimarea potențialului sexual se atinge aurul filosofal al vieții.

Capitolul al doilea al cărții se ocupă de perceperea de organismele vii a energiei prezente spațiu, energii perceptibile de simțurile ființelor vii energii ascunse care nu fi percepute cuantificate de simțurile ființelor vii de lor. subliniate beneficiile necazurile pe care le produc diferite de energii , indiferent de noastră, jurul nostru la care noi involuntar suntem supuși obligați le . prezentate efecte produse de energiilor spațiu comportamentului biologic la unele ființe vii.

Capitolul treilea se de capacitatea de percepere organismelor vii lumii exterioare. descrise modul de simțire percepere sunetelor care mediul înconjurător, limitele modul de înțelege ce mesaje vor . descrise pe rând văzul luminii, auzul zgomotelor, perceperea distincția culoril

extinde
 

Detalii produs

Autor: Victor Emil Lucian

Data apariției: februarie 2017

ISBN: 978-606-28-0548-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 404

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Universitară