logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist

Dans sportiv. Metodologia performantei

Viorel Dan Năstase
Dansul sportiv, o disciplina relativ tanara in esichierul sporturilor artistice, trebuie sa-si castige dreptul ce i se cuvine, in conformitate cu...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-47-0988-5
Dimensiuni: 16x23,5 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Dansul sportiv, o disciplina relativ tanara in esichierul sporturilor artistice, trebuie sa-si castige dreptul ce i se cuvine, in conformitate cu universalitatea, spectaculozitatea si complexitatea sa.
Pentru realizarea acestui deziderat, trebuie ca factorii de specialitate (dansatori, antrenori, coregrafi, conducatori, organizatori de competitii, designeri vestimentari, psihologi, preparatori fizici s.a.) sa-si uneasca actiunile intr-un efort colectiv, directionat spre performanta.
Mergand in intampinarea acestui deziderat, cartea de fata este un ghid de tratare a performantei specifice dansului sportiv, o modalitate stiintifica de abordare a antrenamentului si competitiei prin prisma obtinerii de rezultate scontate. Modelul de pregatire in dansul sportiv devine, din aceasta perspectiva, o conditie si o dovada a cunoasterii complexitatii activitatii de performanta.
Propunerea pe care autorul o face se bazeaza pe experienta in domeniu pe care a acumulat-o in decursul trecerii timpului (ca antrenor, organizator de competitii, conducator de club, arbitru international, presedinte de federatie nationala), pe rigurozitatea stiintifica conferita de absolvirea studiilor doctorale la Institutul National de Educatie Fizica si Sport din Chisinau si de mediul academic in care a profesat la facultatile de educatie fizica si sport ale Universitatii Ecologice din Bucuresti (asistent, lector) si Universitatii din Pitesti (conferentiar, apoi profesor).
Cartea Dans sportiv - Metodologia performantei directioneaza eforturile pe care dansatorii, impreuna cu antrenorii, trebuie sa le faca in vederea realizarii de rezultate superioare, largind orizonturile pregatirii dansatorilor sportivi in concordanta cu modul complex al perspectivei actuale. Contextul teoretic este unul favorabil aparitiei acestei carti, neexistand materiale de acest gen in lumea dansului sportiv international.
Dorinta autorului este ca cei carora le este destinata (specialisti din domeniu si dansatori) sa se poata documenta temeinic in vederea demersurilor ulterioare.

Autor: Viorel Dan Năstase
Data apariției: 2011
Editura: Paralela 45
Pagini: 440
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Ghiduri practice si tehnice, sport, recreere, dans, artistic, universalitate, complexitate, specialitate, antrenor, coregraf, conducator, organizatori, competitie, designeri vestimentari, psihologi, preparatori, efort, colectiv, performanta, ghid, competitie, rezultate, arbitru

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus