TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Aproape totul despre… Mari cuceritori din istoria omenirii
Aproape totul despre… Mari cuceritori din istoria omenirii
Vezi
galerie

Aproape totul despre… Mari cuceritori din istoria omenirii

de Silviu Leahu

Id: #387892

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
De la Alexandru Macedon și Ginghis-Han la Napoleon Bonaparte și... Mark Zuckerberg
 

Descriere produs

Marii cuceritori, cei care au rescris istoria omenirii con-form propriilor ambiții și în concordanță cu geniul lor, adesea declinat malefic, erau ei oameni, supraoameni sau, chiar, zei?!?

 

Alexandru Macedon, bunăoară, era convins că, de fapt, nu era fiul Regelui Filip al II-lea al Macedoniei, ci al lui Zeus. Mama sa, Olimpia, îi repetase asta încă din adolescență, iar marii preoți egipteni susținuseră afirmația și îl declaraseră fără nicio ezitare faraon. Dar s-a dove-dit că nici măcar fiul divinității supreme nu putea goli Cupa lui Hercule, care conținea 12 litri de vin, iar neîn-frântul militar s-a văzut învins de o intoxicație alcoolică (combinată sau cu administrarea de otravă).

 

Napoleon Bonaparte i-a pozat lui Louis David în chip de Cezar, încununat cu lauri de aur, dar a sfârșit pe o insulă pustie din Atlantic. Soliman Magnificul devenise stăpânul mai multor continente și mări însă era, de fapt, condus de o cadână „nu frumoasă, dar isteață și veselă”, Roxelana, fata de preot ortodox ajutându-l sau, uneori, forțându-l să ia numai deciziile convenabile in-tereselor ei.

 

Sunt doar câteva dintre exemplele de mari lideri din ultimele două milenii și jumătate care sunt prezentate în această carte și care dovedesc că, în definitiv, oricine poate cuceri Lumea. Chiar și un anume Mark Zuckeberg...

extinde
 

Detalii produs

Autor: Silviu Leahu

Data apariției: octombrie 2021

ISBN: 9786069018767

Copertă: Paperback

Număr pagini: 224

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Neverland