TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mișcările Gurdjiev: O transmitere a înțelepciunii străvechi
Mișcările Gurdjiev: O transmitere a înțelepciunii străvechi
Vezi
galerie

Mișcările Gurdjiev: O transmitere a înțelepciunii străvechi

de Wim van Dullemen

Titlu apărut în colecția Tot Adevărul la Prestige

Id: #381902

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Discipol al lui Solange Claustres, care a primit instrucțiunile Mișcărilor de la Gurdjiev însuși, Van Dullemen se află în poziția unică de a ne oferi suportul, teoria și experiența trăită pe propria piele despre acest subiect. Muzician profesionist și vechi practician al metodei Gurdjiev, Van Dullemen s-a antrenat în cadrul Mișcărilor și a servit drept maestru de acompaniament pentru această practică timp de mai bine de 30 de ani. Departe de a fi un manual de instrucțiuni, cartea de față oferă înțelegerea neprețuită a întrebărilor și răspunsurilor ridicate de această metodă dinamică misterioasă, care transcende timpul.



„Cea mai importantă carte de până acum despre Mișcări. Dullemen propune că realizările culturale ale lui Gurdjiev să fie înțelese că o Gesamtkunstwerk (o opera de artă de sine stătătoare) - idee probabil sesizată, dar nematerializată în cercurile gurdjieviene și nici în critică de specialitate. Concluzia este că Mișcările asista în mod direct procesul de ascensiune a sufletului, proces pe care Gurdjiev îl consideră drept scop al tuturor  oamenilor care caută să se trezească. Toți cei interesați de Gurdjiev și de moștenirea sa ar trebui să între în posesia acestei cărți. Nu pot să v-o recomand mai bine de atât.” - Carole M. Cusack, Universitatea din Sydney

„Am așteptat această carte și materialul ei video mai bine de zece ani și chiar a meritat așteptarea! Cea mai bună prezentare publicată a Mișcărilor Gurdjiev. Prezentarea întregii opere a lui Gurdjiev (cu tot ce include ea pe lângă Mișcări) conferă o idee solidă despre ceea ce înseamnă această opera și îl poartă pe cititor mai departe decât multe alte scrieri disponibile la acest moment. Bravo, Wim!" - Reijo Oksanen, the Gurdjieff Internet Guide
,,Un testimonial personal care oferă istoria Mișcărilor așa cum foarte puțini o cunosc. Scoate la iveală dovadă unei strădanii și a unei game experențiale unice, străbătute de plăcerea pe care o vedem în efortul de a împleti lucrarea lui Gurdjiev cu artă modernă din Europa. Consider cartea mai degrabă o poveste de dragoste, căci se bazează pe iubirea dintre Wim și Christiane și plăcerea lor de a lucra cu Mișcările. Dragostea are căile ei misterioase prin care ne atrage.” - Anthony Blake, autor Eneagrama Inteligentă.

G. I. Gurdjiev a fost un filosof, pedagog, coreograf și compozitor greco-armean stabilit în Franța. Mistic ca orientare, el a inițiat o mișcare cu trăsături  religioase.
De tânăr, Gurdjiev era convins că undeva pe Pământ există o formă veche de cunoaștere și s-a dedicat căutării ei. Nu este foarte clar dacă a reușit s-o găsească sau nu, dar ideea lui este mai puțin ciudată decât ar putea părea la prima vedere. Existența formelor de cultură străvechi în zone îndepărtate pare cu siguranță plauzibilă. În muzicologia etnologică contemporană, „distribuția neomogenă” este un fenomen recunoscut. Această explică continuitatea, în zone sau comunități izolate geografic sau cultural, a muzicii care nu mai poate fi găsită nicăieri în altă parte. Un fermier care a crescut în Munții Apalași din America de Nord a putut fredona un cântec care traversase oceanul cu predecesorii lui și se păstrase în satul sau izolat, deși același cântec fusese de mult uitat în Europa.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Wim van Dullemen

Data apariției: septembrie 2021

ISBN: 978-606-9651-93-3

Copertă: Paperback

Număr pagini: 368

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Prestige