TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Marea Triadă HE-REG-MAREAT-05-N-001
Marea Triadă
Vezi
galerie

Marea Triadă

de René Guénon

Titlu apărut în colecția Philosophia perennis la Herald

Id: #225859

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Ultima lucrare scrisă de René Guénon, Marea Triadă a apărut în 1946, și este un studiu riguros care se bazează pe ternarul „Cer, Pământ, Om” (Tien-ti-jen) al daoismului, pe care îl compară cu alți ternari din diferite tradiții spirituale, pentru a-i conferi un sens universal și pentru a explica bazându-se pe el că „misiunea” omului pe pământ este aceea de a echilibra cele două principii metafizice simbolizate de Pământ și Cer și de a fi „mediatorul” acestora.

 

În cadrul acestei „mari triade”, Cerul și Pământul sunt termeni complementari, iar Omul rezultă din acțiunea lor. Structurile ternare pot fi întâlnite și în alte contexte tradiționale, cum ar fi Sfânta Treime din creștinism, formată din Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, Trimurti hindusă, conținând pe Brahma, Vishnu și Shiva, triada egipteană cu Osiris, Isis și Horus, dar și ternari de tipul Deus-Homo-Natura, Providență-Voință-Destin etc.

 

Diferitele tipuri de ternari nu trebuie să ne inducă în eroare însă, căci nu întotdeauna termenii lor se aliniază în mod identic. Autorul urmărește cum neînțelegerea acestor structuri de-a lungul istoriei a dus la interpretarea incompletă a ființei umane, ceea ce ar putea explica degradarea spirituală pe care o întâlnim în zilele noastre.

extinde
 

Detalii produs

Autor: René Guénon

Traducător: Daniel Hoblea

Data apariției: februarie 2022

Titlu original: The Great Triad

ISBN: 978-973-111-939-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 240

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: curiozitate

René Guénon
René Guénon
Autor

René Guénon s-a născut la 15 noiembrie 1886, în Blois. În 1904, a venit la Paris...

vezi autor