TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cine sunt eu?

Ramana Maharshi
Colecții/Serii: Maeştri spirituali
Volumul etalează credinţe, precepte, noţiuni şi practici adânc înrădăcinate în traţitia hindusă, afirmând că ceea ce...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-171-1
EAN-16: 5948417410010
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Cine sunt eu?

MAI MULTE DESPRE CARTE

Volumul etalează credinţe, precepte, noţiuni şi practici adânc înrădăcinate în traţitia hindusă, afirmând că ceea ce există cu adevărat este doar Sinele. În consecinţă, lumea, sufletul individual şi Dumnezeu sunt aparenţe în el, precum argintul în sidef; acestea trei apar şi dispar simultan. Sinele există acolo unde nu mai există absolut de loc gândul „Eu”. Această se cheamă Tăcere. Sinele însuşi este lumea; Sinele însuşi este „Eu”; Sinele însuşi este Dumnezeu - totul este Sinele.

Cuprins extins:
Arthur Osborne - Ramana Arunachala
Cuvant inainte: O explicatie despre cum a ajuns sa fie scrisa aceasta carte 9
Capitolul I: Ramana Arunachala 18
Capitolul II: Omul care a fost Ramana 25
Capitolul III: Calea directa 47
Capitolul IV: Arunachala Ramana 67
Capitolul V: Marturie literara 75
Capitolul VI: Afinitate cu budismul 83
Capitolul VII: Ramana Sad Guru 94

Sri Ramamana Maharshi - Cine sunt eu?
Autor: Ramana Maharshi
Traducător: Viorica Weissman
Data apariției: februarie 2015
Editura: Herald
Titlu original: Who Am I? The Teachings of Bhagavan Sri Ramana Maharshi
Pagini: 128
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
sine, credinţă, eu, ego, dumnezeu, adevăr, hinduism

Opinii Editoriale

Arthur Osborne
„In dimineata urmatoare, pentru prima oara de cand sedeam in fata lui [Bhagavan Ramana Maharshi] in sala, am incercat sa-i urmez invatatura si sa practic interogatia (vichara) "Cine sunt eu?". Am crezut ca eu fusesem cel ce decisese. Nu am realizat de la inceput ca ceea ce m-a vitalizat si mi-a determinat schimbarea de atitudine a fost initierea prin privire. Auzisem intr-adevar numai vag de aceasta initiere si nu dadusem mare atentie celor auzite. Doar mai tarziu am aflat ca si alti discipoli avusesera experiente similare si ca aceste experiente le marcasera si lor inceputul adevaratei sadhana sub indrumarea lui Bhagavan. Cu timpul iubirea si devotiunea mea pentru Bhagavan s-au adancit. Am inceput sa traiesc cu un ritm de fericire in inima, simtind binecuvantarea si misterul celui care era guru-ul meu, repetandu-mi ca pe un cantec de iubire ca el era guru-ul meu, legatura intre cer si pamant, intre Dumnezeu si mine, intre Existenta fara forma si inima mea. Am devenit constient de uriasa gratie a prezentei sale. ...Indrumarea lui fara cuvinte era perpetua, puternica si subtila. Poate ca suna ciudat pentru o minte occidentala, insa guru-ul invata prin tacere. Aceasta nu inseamna ca nu intentiona sa raspunda cu toata seriozitatea intrebarilor sincere, ci ca adevaratele invataturi nu constau in explicatii, ci in influenta prin tacere; alchimia lucra direct in inima.”
Sri Ramana Maharshi
„Ceea ce exista cu adevarat este doar Sinele. Lumea, sufletul individual si Dumnezeu sunt aparente in el, precum argintul in sidef; acestea trei apar si dispar simultan. Sinele exista acolo unde nu mai exista absolut de loc gandul "Eu". Aceasta se cheama Tacere. Sinele insusi este lumea; Sinele insusi este "Eu"; Sinele insusi este Dumnezeu - totul este Sinele.”

Opinia cititorilor