TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Farmacie pentru suflet 978-973-8471-10-8
Vezi
galerie

Farmacie pentru suflet

de Osho

Id: #226410

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În cartea Farmacie pentru suflet înțeleptul indian Osho afirmă: „Corpul este lampa, iar Dumnezeu este flacăra sa. Lampa este celebrată, dar numai datorită luminii. Dacă flacăra dispare, cine ar mai putea celebra corpul?”


Citind Farmacie pentru suflet, vă veți îmbogăți cu o colecție de noi metode de meditație și sfaturi, menite a promova starea de bunăstare în toate aspectele vieții. Metodele și tehnicile alese sunt prezentate într-un limbaj simplu și prietenos, iar comentariile sunt poetice, pline de umor și ințelepciune.

 

Oamenii au încercat dintotdeauna să descopere fericirea, de aici și preocuparea lor excesivă pentru corpul fizic. Pentru unii a devenit aproape o obsesie a-și depăși limitele propriului trup, pentru a arăta „bine”. Sunt oameni care au atins deja acest obiectiv. Ei au descoperit că fericirea sălășluiește în interiorul lor. Dar nu au căutat-o prin masaje, saune sau exerciții fizice istovitoare, ci prin iubire, meditație și rugăciune. Au descoperit astfel că trupul este templul divinității dinlăuntrul lor.



„Corpul este lampa, iar Dumnezeu este flacăra sa. Lampa este celebrată, dar numai datorită luminii. Dacă flacăra dispare, cine ar mai putea celebra corpul?” afirmă înțeleptul indian Osho, în cartea Farmacia sufletului.

 

Această colecție este extrasă din sutele de învățături transmise pe cale orală de către Osho, oamenilor de diferite vârste și categorii sociale, precum și din învățăturile secrete ale școlilor spirituale tradiționale de Yoga, Tao, Sufism, Buddhism și Tantra.



Farmacie pentru suflet este utilă atât avansaților în arta meditației cât și novicilor aflați în căutarea unei direcții în viață.

 

„Atunci când iubești, ești plin de bucurie. Când nu poți iubi, nu ai cum să fii fericit. Bucuria este o funcție a iubirii, o umbră a acesteia. Ea urmează pretutindeni iubirea.

De aceea, deschideți-vă din ce în ce mai mult față de iubire și veți deveni din ce în ce mai fericiți. Nu ar trebui să vă intereseze dacă iubirea vă este retumată sau nu; acest lucru nu are nici cea mai mică importanță. Fericirea urmează pretutindeni iubirea, indiferent dacă aceasta din urmă este returnată sau nu și dacă celălalt îi răspunde cu aceeași monedă. În asta constă rezultatul iubirii, în faptul că valoarea ei este intrinsecă.”

 

Cartea reprezintă o colecție cuprinzătoare de metode de meditație și de sfaturi, care au drept scop promovarea unei stări de împlinire în toate aspectele vieții noastre. Textele au fost selectate din sutele de conferințe ținute de Osho cu indivizi de toate vârstele și condițiile sociale, precum și din învățăturile școlilor secrete ale cunoașterii spirituale ale marilor tradiții precum yoga, taoismul, sufismul, budismul și tantra.

 

Metodele și tehnicile sunt prezentate simplu, cu titluri care se referă la diferitele probleme ale vieții de cuplu sau individuale, autorul arătându-ne practic 101 lucruri simple pe care le putem face pentru a evita neplăcerile vieții de zi cu zi. În afara metodelor propriu-zise, cartea include comentarii suculente, deseori poetice și umoristice, și de cele mai multe ori edificatoare pentru clarificarea chestiunilor respective.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Osho

Traducător: Cristian Hanu

Data apariției: iulie 2003

Titlu original: Pharmacy for the Soul

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 255

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Mix

Teme: suflet

 Osho
Osho
Autor

Osho s-a născut în Kuchawada, India, la 11 decembrie 1931. Tatăl său a fost negu...

vezi autor