TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Jñāna yoga. Eliberare prin cunoaştere HE-SWV-JNYEPC-13-N-001
Jñāna yoga. Eliberare prin cunoaştere
Vezi
galerie

Jñāna yoga. Eliberare prin cunoaştere

de Swami Vivekananda

Titlu apărut în colecția Metanoia la Herald

Id: #227205

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Jñana Yoga este una dintre cele patru căi spirituale majore din tradiția indiană a practicii yoga, alături de Bhakti Yoga (yoga devoțiunii), Karma Yoga (yoga acțiunii) și Raja Yoga (yoga controlului mental). În Jñana Yoga (calea cunoașterii spirituale) se pune accentul pe dobândirea înțelepciunii și a cunoașterii prin realizarea adevăratului sine.

 

Swami Vivekananda, unul dintre cei mai importanți și influenți gânditori spirituali din India care au contribuit la aducerea filosofiei Vedanta și a practicii yoga în Occident, a scris această carte pentru a-i ajuta pe cititori să înțeleagă și să aplice învățăturile Jñana Yoga în viața lor de zi cu zi. Cartea oferă o prezentare detaliată a diferitelor aspecte ale lui Jñana Yoga, cum ar fi conceptul de Brahman (Ființa supremă), maya (iluzia) și ahamkara (egoul).

 

Prin intermediul discursurilor redate în carte, ținute la New York și Londra, în fața unui public însetat de cunoaștere spirituală, dar educat în spirit modern, Vivekananda dovedește o înțelegere profundă a modului de gândire occidental, considerând că filosofia Advaita Vedanta este poate cea mai potrivită pentru oamenii din ziua de astăzi. De-a lungul istoriei culturii indiene, de fiecare dată când spiritul religios părea să dispară, filosofia care susține nondualitatea și ideea unui Dumnezeu impersonal s-a dovedit a fi soluția salvatoare. Fiind cea mai potrivită pentru oamenii cu ținută intelectuală, ea a câștigat din ce în ce mai mult teren în Europa și în America. Această filosofie reconciliază știința și religia, poezia și filosofia.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Swami Vivekananda

Traducător: Marian Stan

Data apariției: 2013

Titlu original: Jñāna yoga

ISBN: 978-630-6550-22-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: suflet

Swami Vivekananda
Swami Vivekananda
Autor

Swami Vivekananda (1863-1902), a fost discipolul preferat al lui Ramakrishna, ce...

vezi autor