TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Isis dezvăluită (Vol. 2) GP-HPB-IDPITV-14-N-001
Isis dezvăluită (Vol. 2)
Vezi
galerie

Isis dezvăluită (Vol. 2)

de Helena Petrovna Blavatsky

Id: #235139

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Partea I - Știința
 

Descriere produs

Atunci când, cu mulţi ani în urmă, am călătorit pentru prima dată în Orient spre a explora, fiind animată de o vie curiozitate, tainele sanctuarelor sale, care unele dintre ele sunt actualmente părăsite, unele întrebări îmi reveneau, aş putea spune obsesiv, în conştiinţă, întristându-mă: Unde se află Dumnezeu? Cine este Dumnezeu? Ce este Dumnezeu? Cine a descoperit in totalitate Spiritul Nemuritor al fiintei umane, spre a fi apoi sigur de nemurirea ei?


Chiar şi pe vremea când mă aflam deja în culmea frământărilor ce erau legate de răspunsurile la astfel de întrebări, care pentru mine erau dificile, am intrat apoi în legătură cu unele fiinţe umane ce erau înzestrate cu uimitoare puteri paranormale, misterioase şi care deţineau o cunoaştere atât de amplă şi profundă încât, pe drept cuvânt, am considerat că astfel de fiinţe umane îşi merită pe deplin numele de Mari înţelepţi ai Orientului.


Am fost apoi cât se poate de receptivă la învăţăturile lor tainice pe care mi le-au oferit. Unii dintre ei m-au ajutat să înţeleg că prin combinarea ştiinţei în continuă reînnoire cu religia, existenţa lui Dumnezeu şi descoperirea stării de nemurire a spiritului fiinţei umane pot fi constatate, pot fi în anumite condiţii chiar demonstrate, întocmai precum unele probleme ale geometriei euclidiene.


Cu acea ocazie, pentru prima dată am primit asigurarea că filozofia orientală ezoterică nu profesează în realitate altă credinţă în afara unei încrederi absolute şi de neclintit în omnipotenţa Sinelui Nemuritor al fiinţei umane.


Apoi am fost învăţată că această omnipotenţă provine tocmai datorită înrudirii ce există între spiritul fiinţei umane şi spiritul universal etern care pentru noi toţi este Dumnezeu!” - Helena Petrovna Blavatsky

extinde
 

Detalii produs

Autor: Helena Petrovna Blavatsky

Data apariției: iunie 2021

ISBN: 205-500-038-205-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 574

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x21 cm

Hârtie: 80g/m

Teme: curiozitate, Dumnezeu

Editura: Ganesha