TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cărți de joc Piatnik de colecție cu tema „Japanese Prints” 00-000-PIJPPC-20-N-001
Cărți de joc Piatnik de colecție cu tema „Japanese Prints”
Vezi
galerie

Cărți de joc Piatnik de colecție cu tema „Japanese Prints”

Id: #367959

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Pachet cu 55 de cărți de joc de colecție (52 de cărți de joc + 2 jokeri + o carte descriptivă), fiecare carte de joc având ca fundal o imagine cu frumoasele stampe japoneze tradiționale.



Primele stampe japoneze erau imprimate doar în alb și negru. Existau și cazuri mai rare în care unii maeștri își colorau lucrările, după imprimare, folosind coloranți minerali. Prima stampă policromă apare abia în 1740-1741. A fost inventată de un tipograf, Kamimura Kichiemon. Inițial s-au folosit numai nunațe de roșu, ulterior s-au folosit și nuanțe de verde, maro, galben sau ocru.


Stamparea este procedeul de realizare a unei opere de artă prin transferarea cernelurilor cu care se acoperă o suprafață, pe care opera de artă este produsă sau reprodusă, pe o altă suprafață.



Unele stampe reprezintă medalioane și cartușe în care sunt acumulate diverse inscripții, versuri cu tâlc moralizator, adresări și mulțumiri protocolare, însemne de meșter, indicații privind artiștii care, indirect, au contribuit la elaborarea lor.



Stampele japoneze i-au marcat pe pictorii impresioniști, în special pe Van Gogh, cu vibranța și simplitatea culorilor lor.
Stampele japoneze celebrează lucruri simple, precum zăpada, și înflorirea cireșilor.



În acest pachet de cărți de joc veți găsi opere ale cunoscuților artiști japonezi, cum ar fi Hokusai și Hiroshige, care au fost clasici ai stampelor japoneze.



Cărțile de joc de colecție de la Piatnik, pot constitui un cadou frumos pentru oricine.

extinde
 

Detalii produs

Data apariției: ianuarie 2020

EAN-13: 9001890168918

Limbă: Română

Clasificare: 7-99 ani

Număr de jucători: 2-10 jucători

Brand: Eurodata Serv S.R.L

Teme: Cultură