TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Sociologia migraţiei. Teorii şi studii de caz româneşti

Istvan Horvath, Remus Gabriel Anghel
Colecții/Serii: Collegium
Migratia este unul dintre procesele sociale care influenteaza profund societatea romaneasca actuala; totusi, din bibliografia de specialitate lipsesc...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1304-5
Dimensiuni: 16x23,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Migratia este unul dintre procesele sociale care influenteaza profund societatea romaneasca actuala; totusi, din bibliografia de specialitate lipsesc inca lucrarile stiintifice care sa redea complexitatea acestui fenomen. Volumul reuneste studii semnate de sociologi romani si straini cunoscuti, ce imbina aspectele teoretice cu analiza de caz. Rezultatul este o imagine complexa, in care migratia romaneasca devine subiect de reflectie alaturi de teme centrale astazi in stiintele sociale: globalizarea, transnationalismul, schimbarile impuse de dezvoltarea comunicatiilor si transportului etc. Recontextualizarea discutiilor despre migratie si centrarea pe teme de importanta sociologica si politica ofera astfel o perspectiva mai larga, utila pentru intelegerea adecvata a migratiei contemporane.

Cuprins extins:
Exercitiul dificil al liberei circulatii
Migratiile dezeterogenizarii etnice in „Noua Europa”
Cit de specifice sint migratiile germanilor din Romania?
De la incluziune nationala la excludere economica
Aspecte ale culturii migratiei in Romania
Politici de migratie si strategii ale migrantilor transnationali intre Romania si Spania
Romani in strainatate
Articulatii intre turism si migratie in Maramures
Schimbare sociala sau dezvoltare?
Efectele culturale ale migratiei fortei de munca din Romania
Autor: Istvan Horvath, Remus Gabriel Anghel
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Pagini: 312
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
sociologie, libera circulaţie, etnic, germani, naţional, incluziune, excludere, politici, străinătate, turism, forţă de muncă
 • Remus Gabriel Anghel
  Autor
  Istvan Horvath - Autor
  Istvan Horvath este conferentiar universitar la Facultatea de Sociologie a Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca si presedinte al ISPMN (Institutul pentru Studiul Problemelor Minoritatilor Naţionale), Cluj-Napoca. Domenii de cercetare: relaţii interetnice, migratia internationala.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Istvan Horvath
  Autor
  Remus Gabriel Anghel - Autor
  Remus Gabriel Anghel este cercetator in cadrul ISPMN (Institutul pentru Studiul Problemelor Minoritatilor Nationale) din Cluj-Napoca. De asemenea, este doctorand in sociologie la Universitatea din Bielefeld (Germania) in cadrul colegiului doctoral DFG 844, „Societatea globala. Concepte despre lume şi structuri globale”, si International Graduate School in Sociology. Domenii de cercetare: migratie, transnationalism, transformari in Europa de Est.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

august 2009, Dilemateca - Mirel Bănică
"Cartea se citeste usor, fiind bine scrisa, echilibrata, captivanta pe alocuri. Nu este un volum destinat doar specialistilor. El poate fi util pentru toti care vor sa inteleaga de ce migratia este una dintre principalele probleme ale Romaniei, ale felului-nostru-de- a- fi- in -UE."

Opinia cititorilor