TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Naştere fără violenţă

Frederick Leboyer
Colecții/Serii: Terapia
Saltul intre lumi, la inceput de drum, cand vulnerabili si plini de forta vietii, trecem cu totii prin cea mai teribila incercare. Nasterea !...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-104-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Naştere fără violenţă

MAI MULTE DESPRE CARTE

Saltul intre lumi, la inceput de drum, cand vulnerabili si plini de forta vietii, trecem cu totii prin cea mai teribila incercare.

Nasterea ! Nasterea cu tot ceea ce inseamna aceasta: bucurie, durere, teama, incredere, ingrijorare, speranta, toate amestecate intr-un tumult de emotii puternice, traite atat de bebelus, de mama si tata, cat si de asistenta......

Dar nasterea incepe mult inaintea travaliului. Este un complex de imprejurari care, desi se desfasoara dupa o succesiune de etape "obligatorii", poate prezenta o multitudine de variatii care constituie asa numita "matrice de incarnare". Am putea cuantifica aceste micro-evenimente pentru a intrezari misiunea de viata.

Poate tocmai de aceea Frederik Leboyer, autorul eseului  Nastere fara violenta, este primul medic care a stabilit o maniera diferita de a acompania nasterea menita sa evite orice posibil traumatism.

Desigur, Dr. Leboyer a inteles importanta respectarii copilului care vine pe lume ca o persoana in adevaratul sens al cuvantului, importanta respectarii perceptiilor, a emotiilor, a fricii, a sensibilitatii acestuia, importanta respectului absolut al momentului.

Daca saltul intre lumi este insotit de atentie, respect si iubire, atunci se urseste un destin fericit: destinul omului liber si increzator in viata si-n propriile forte !

Nastere fara violenta este o prezentare plina de gingasie, de poezie si entuziasm a celui care a inteles cu multa vreme in urma ca rolul medicului este cu mult mai amplu decat simplul act medical, cu atat mai mult cu cat este vorba nu de boala, ci de viata, de a lasa sa curga viata !

Este o carte din care razbate elanul pionierului si abnegatia unui spirit care, intelegand profunzimile nasterii, s-a transformat mai intai pe el insusi pentru a transforma apoi si actul obstetrical intr-unul de constiinta si iubire.

Am citit si tradus cu pasiune aceasta carte al carei mesaj il traiesc din interior, mai intai prin constientizarea propriei mele nasteri, apoi ca mama, si nu in ultimul rand, in cabinet, cand explorez alaturi de cautatorii-detectivi, clientii mei, pentru a descifra scenariul de nastere si a elibera blocajele asociate ascunse-n corp si in subconstient.

Autor: Frederick Leboyer
Traducător: Amalia Roşu Laurenţiu
Data apariției: 2009
Editura: Herald
Titlu original: Pour une naissance sans violence
Pagini: 144
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
travaliu, naştere, medicină, ginecologie, boală, emoţii
  • Frederick Leboyer - Autor
      Medicul francez Frederick Leboyer s-a nascut la Paris, la 1 noiembrie 1918. Si-a facut studiile la Paris: bacalaureat in filozofie, dupa care au urmat studii de medicina. Ulterior devine sef de clinica chirurgicala si sef de clinica obstetricala la Facultatea de medicina din Paris. Incepand cu anul 1955 exerseaza in clinica sa privata. Dupa ani de practica, Doctorul Leboyer ajunge la concluzia ca in maternitati este important sa se stabileasca o serie de...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus