TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Evoluţia oraşului Bucureşti

Andrei Pănoiu
Colecții/Serii: Cărțile Arhitext
«Numele lui Andrei Pănoiu este cunoscut de foarte multă vreme de toţi cei care urmăresc evoluţia cercetărilor istorice din domeniul...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-92068-9-8
Dimensiuni: 23,5x29,7 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Evoluţia oraşului Bucureşti

MAI MULTE DESPRE CARTE

«Numele lui Andrei Pănoiu este cunoscut de foarte multă vreme de toţi cei care urmăresc evoluţia cercetărilor istorice din domeniul arhitecturii şi urbanismului din România. De multe decenii el este prezent cu volume, studii consistente sau articole diverse în publicaţiile de specialitate sau în cele de arhitectură.

Discret, tăcut, cu o înclinaţie specială pentru cercetarea răbdătoare a arhivelor şi cu o perseverenţă admirabilă, redesenând cu minuţie planuri găsite cu greu în arhive, într-o perioadă în care mijloacele tehnice erau extrem de reduse, dânsul a deschis direcţii noi de investigaţii şi a dat sensuri unor cunoştinţe disparate.

[…]

Mozaicul alcătuit din prezentarea măsurilor de sistematizare a oraşului din perioada regulamentară şi cea următoare, până la concursul din 1906, de configurare şi funcţionalizare a pieţelor sau trasarea primelor bulevarde, intervenţiile cu caracter edilitar (curăţirea oraşului, iluminarea lui, alimentarea cu apă) şi regularizarea cursului Dâmboviţei, aplicarea programelor specializate de arhitectură (de la poverne la fabricile metalurgice) sau pentru grădinile publice, reconstituie imaginea extrem de sugestivă şi cât se poate de veridică a unui oraş cu un dinanism din ce în ce mai accentuat al dezvoltării sale urbanistice şi edilitare.»

 

Extras din O carte mult aşteptată, Nicolae Lascu, prefaţă la «Evoluţia oraşului Bucureşti», Andrei Pănoiu, Editura Fundaţiei Arhitext design, 2011.

Autor: Andrei Pănoiu
Data apariției: 2011
Pagini: 232
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
album, artă, arhitectură, urbanism, capitală, planul orașului
Locuri în topurile Cartepedia

Opinia cititorilor