TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Shinsengumi. Ultima gardă de samurai a shogunului

Romulus Hillsborough
Colecții/Serii: Nipponica
Caderea shogunatului Tokugawa, care a condus Japonia timp de doua secole si jumatate (1603-1868), constituie cel mai important eveniment din istoria...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-1854-2
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Shinsengumi. Ultima gardă de samurai a shogunului

MAI MULTE DESPRE CARTE

Caderea shogunatului Tokugawa, care a condus Japonia timp de doua secole si jumatate (1603-1868), constituie cel mai important eveniment din istoria japoneza moderna. Revolutia -- Restauratia Meiji -- a inceput cu reactia violenta a samurailor fata de decizia din 1854 a shogunului de a deschide "barbarilor din vest" natiunea izolata de pana atunci. Samuraii au complotat pentru indepartarea shogunului, urmarind sa restaureze puterea imparatului. Sub lozinca "razbunarea cerului", i-au vanat cu incrancenare pe cei loiali shogunului. Catre sfarsitul anului 1862, hoarde de samurai renegati -- ronini -- au transformat strazile capitalei imperiale, Kyoto, intr-o mare de sange.

Administratia shogunului a creat un corp de elita, numit Shinsengumi ("Garda nou-alesilor"), insarcinat cu eliminarea roninilor si a altor dusmani. Cu o brutalitate fara limite, Shinsengumi a devenit cea mai inspaimantatoare forta de securitate a shogunului.

Sprijinindu-se pe o documentare minutioasa -- scrisori, memorii, interviuri si relatari ale martorilor oculari, Romulus Hillsborough reda o imagine provocatoare si palpitanta a acestei perioade fascinante din istoria Japoniei.

Autor: Romulus Hillsborough
Traducător: Anca Focşeneanu
Data apariției: 2007
Editura: Humanitas
Titlu original: Shinsengumi: The Shogun’s Last Samurai Corps
Pagini: 264
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
istorie japoneză modernă, beletristică, proză contemporană, revoluție, violență

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus