TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
205 rețete de post MP-MIB-205RDP-14-N-001
Vezi
galerie

205 rețete de post

de Mihai Băşoiu

Titlu apărut în colecția Gastronomie la Meteor Press

Id: #234377

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Potrivit randuielilor Bisericii, postul este unul dintre mijloacele de sfintenie si binecuvantare a vietii credinciosilor si de desavarsire morala. Prin post religios se intelege in general retinerea totala sau partiala de la anumite mancaruri si bauturi pe un timp mai lung sau mai scurt, însotita si de retinerea de la ganduri, pofte, patimi si fapte reale. Postul este necesar si indicat si din punct de vedere medical, ajutand organismul sa elimine toxinele acumulate printr-o alimentatie neatenta.

Mihai Basoiu, maestru in arta gastronomiei, a ales cu grija cele 205 retete de gustari, salate, supe, ciorbe, mancaruri de post si dulciuri. Fiecare reteta are micul ei secret, de multe ori pastrat prin traditie si constand in adaugarea celui mai potrivit ingredient sau, dimpotriva, din evitarea adaugarii unor mirodenii folosite cu prea multa dezinvoltura in bucatarie. Bucatele de post pot avea personalitatea si savoarea lor, continand totodata ingrediente cunoscute din cele mai vechi timpuri pentru virtutile lor de aliment-medicament.

Cartea contine si un capitol dedicat preparatelor din peste, ingaduite in zilele cu dezlegare din post, iar autorul a inclus si cateva retete inedite, ramase de la bucatari celebri ai Romei antice.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mihai Băşoiu

Data apariției: 2014

ISBN: 978-606-93177-3-0

EAN-13: 9789737285614

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press