TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Trăiesc, deci mă abţin

Mihaela Bilic
Colecții/Serii: Să fii sănătos
Vorbeşte despre nutriţie cu cea mai mare naturaleţe din lume şi are talentul de a-ţi transmite faptul că nu este chiar atât de greu cum...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-588-189-1
Dimensiuni: 21×22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Trăiesc, deci mă abţin

MAI MULTE DESPRE CARTE

Vorbeşte despre nutriţie cu cea mai mare naturaleţe din lume şi are talentul de a-ţi transmite faptul că nu este chiar atât de greu cum credeai să slăbeşti (dar nici atât de uşor precum ţi se transmite pe toate canalele media: „slăbeşte cu 10 kilograme în două săptămâni“, „dieta minune – 7 kilograme într-o săptămână“, ş.a.m.d.). Acest firesc cu care vorbeşte te poate induce în eroare şi ai, la început, tendinţa să uiţi că în spatele acestei siguranţe cu care comunică cu pacienţii şi cititorii se află, bine ascunşi, ani şi ani de studii şi cercetări în domeniul nutriţiei.

Data apariției: 2011
Editura: Curtea Veche
Titlu original: -
Pagini: 174
Limba: Română
Hârtie: Lux
Cuvinte cheie:
dietă, reţete, alimentaţie, cură de slăbire, greutate
  • Mihaela Bilic Mihaela Bilic - Autor
    Dr. Mihaela Bilic a absolvit Facultatea de Medicină Generală „Carol Davila“ din Bucureşti şi în anii 1996-2000 a urmat rezidenţiatul la secţia de diabet şi boli de nutriţie a Spitalului Universitar din Bucureşti. Apoi a urmat un stagiu de un...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Teo Trandafir
"Îi datorez autoarei acestei lucrări o bucată minunată a vieţii mele. Multă vreme crezusem că greutatea mea face parte din mine şi că e chiar definitorie. Datorită prieteniei noastre, încrederii şi răbdării ei, azi sunt altcineva, păstrându-mi umorul care, iată, nu stă în „câteva zeci de kilograme“."
Loredana Groza
"Am cunoscut-o pe Mihaela în urmă cu câţiva ani şi ne-am înţeles de minune încă din prima clipă. Am devenit prietene în scurt timp şi, chiar dacă distanţa ne desparte, de câte ori avem ocazia ne întâlnim şi vorbim despre orice. Este o femeie tonică, frumoasă, deşteaptă.  O persoană modestă care se implică în ceea ce face cu tot sufletul. Sunt convinsă că şi această carte, la fel ca orice lucru pe care l-a realizat până acum, a fost scrisă din dorinţa de a ajuta, sfătui şi chiar învăţa cititorii cum trebuie să trăieşti sănătos în propria ta piele. Pentru că, până la urmă, eşti ceea ce mănânci, după cum spune o vorbă deja celebră."
Andreea Berecleanu
"Dacă ai nevoie de nutriţionist, mergi la Mihaela Bilic! Dacă ai nevoie de un prieten, mergi tot la Mihaela! Ochii jucăuşi de copil m-au întâmpinat cu prietenie de îndată ce i-am călcat pragul casei. Oare cum pot aceşti ochi să ştie atâta carte? Ajungi la Mihaela şi te aşezi ca pe arcuri pe un scaun în aşteptarea unui program drastic de schimbare a apucăturilor alimentare de-o viaţă sau de-o vreme, dar te relaxezi în primul minut de conversaţie. De la Mihaela pleci cu stomacul gol, dar cu mintea plină de informaţii cât pentru o viaţă. Sper ca această carte pe care o citiţi să vă facă să vă simţiţi exact ca la ea acasă. Casa este cabinetul ei şi sufletul, profesia!"
Oana Cuzino
"O admir şi o stimez pe dr. Mihaela Bilic pentru că este un medic cu multă imaginaţie şi energie. La fel de mult mă încântă la ea faptul că poate vorbi cu uşurinţă şi pe înţelesul tuturor.Este o mare calitate, credeţi-mă! Cât despre imaginaţie, pe care am plasat-o pe primul loc în ierarhia calităţilor Mihaelei Bilic, este esenţială la un medic nutriţionist. Culoarea sau expresivitatea mâncării sunt trucuri ce ne pot ajuta să slăbim, să ne menţinem apoi greutatea sub control, sănătatea şi, de ce nu, chiar tinereţea, să ne asigurăm mici bucurii zilnice pe care psihologii, în deplin acord cu nutriţioniştii, le numesc recompense cotidiene. Avem nevoie ca „mâncarea“ şi „mâncatul“ să devină plăcere, nu chin şi nu motiv de autoînvinovăţire. Ştiu că aveţi în faţă o biblie a nutriţiei corecte, o carte plăcută şi accesibilă, o incursiune prin secretele hrănirii inteligente. Citiţi-o exact aşa cum trebuie citită orice biblie: în fiecare zi câte puţin şi apoi aplicaţi-i întocmai învăţăturile."
Andreea Raicu
"O cunosc de mulţi ani pe Mihaela Bilic şi tot timpul auzeam de rezultatele ei – mi s-a părut nemaipomenit ce a reuşit să facă pentru Teo Trandafir, Mihaela Rădulescu şi, probabil, o mulţime de oameni mai mult sau mai puţin cunoscuţi. Ca profesionist, cred că cel mai  important este că ştie să motiveze pacientul şi să îl încurajeze. Ne întâlneam şi ne întâlnim în continuare la diferite evenimente şi ne ştim bine – este un om extraordinar, cald, blând, apropiat, plăcut, ce pare a avea o infinită răbdare şi o capacitate de comunicare maximă, calităţi care cred că îi sunt indispensabile unui nutriţionist de succes."
dr. Mihaela Bilic
"Îmi place să mănânc. Orice, oricât, oricând. Recunosc, fără falsă ipocrizie, că aş renunţa la tone de piept de pui la grătar pentru un triunghi delicios de brânză împuţită, că nu există deliciu mai mare decât o bucată crocantă de coajă de pâine cu unt şi sare, iar garnitura ideală pentru orice tip de mâncare sunt cartofii prăjiţi. Nu fac parte din „fericita“ categorie a femeilor care uită să mănânce pentru că în ziua respectivă au avut prea multă treabă ori au fost supărate, nu pot trece indiferentă prin faţa unei patiserii în a cărei vitrină se lăfăie merdenele fierbinţi şi partenera perfectă pentru un film romantic, într-o seară târzie, este cutia de îngheţată savurată până la ultima linguriţă, chiar dacă e topită.Este adevărat, însă, că nu mi s-a propus niciodată să prezint moda şi nici dimensiunile 90-60-90 nu le-am atins. Mi-ar fi plăcut să fiu slabă, atât de slabă încât cei din jur să-mi plângă de milă, să mănânc doar cât să nu mor de foame, iar după două înghiţituri să fiu sătulă. Ghinion, n-a fost să fie aşa! Nu e adevărat că ne naştem egale, pentru că aceleaşi 55 de kilograme pot fi fericirea uneia şi calvarul alteia. Dacă şi pentru voi cura de slăbire a devenit un mod de viaţă, iar gustul eclerului cu ciocolată l-aţi uitat de mult, am să vă dau o veste bună: am găsit, în sfârşit, soluţia! Citiţi această carte şi veţi găsi aici răspunsuri la toate întrebările care v-au frământat până acum!"

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus