TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Lumi vechi, oglinzi noi

Moshe Idel
Colecții/Serii: Iudaica
Eseurile, comentariile și concluziile prezentate în această carte examinează concepția despre iudaism a unor importante personalități ale...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 5948474001800
Dimensiuni: 14x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Lumi vechi, oglinzi noi

MAI MULTE DESPRE CARTE

Eseurile, comentariile și concluziile prezentate în această carte examinează concepția despre iudaism a unor importante personalități ale secolului al XX-lea.

 

Iudaismul este una dintre cele mai străvechi religii ale omenirii şi cea mai veche religie monoteistă.  A stat la baza altor două mari religii, creştinismul şi islamismul. A avut, de asemenea, şi o remarcabilă continuitate istorică pe parcursul a peste 3000 de ani. Bineînţeles, iudaismul desemnează religia, (numită şi mozaică), filozofia şi chiar stilul tradiţional de viaţă al poporului evreu, unul dintre puţinele popoare antice care şi-au păstrat neştirbită identitatea etnică. În contextul lipsei, timp îndelungat, până la apariţia Israelului modern, a unui teritoriu statal, liantul care a menţinut vie identitatea evreiască, dar şi limba ebraică, a fost tocmai învăţătura religioasă.

Prin colecţia Iudaica şi alte cărţi care intră în sfera generală a iudaismului, Editura Hasefer îşi propune să aducă la îndemâna cititorilor români inestimabilul tezaur de gândire şi filozofie al învăţaţilor evrei din diverse epoci, de la texte antice până la autori contemporani.

Data apariției: 2013
Editura: Hasefer
Pagini: 377
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
iudaism, religie, eseu, monoteism, mozaic, filosofie, gândire, evrei, etnie, identitate națională, ebraică
  • Moshe Idel Moshe Idel - Autor
    Moshe Idel (n. 1947, Târgu Neamţ), profesor de gîndire iudaică la Universitatea Ebraică din Ierusalim şi cercetător la Institutul Shalom Hartman, este doctor în filosofie cu specializarea Cabala. În 1999 a primit prestigiosul „Israel...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor