TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Obârşia luminii. Islamul şiit in texte alese

Carmen Vestali
Colecții/Serii: Princeps
Cartea de faţă reprezintă o selecţie de texte alese realizată de Allamah Tabataba’i, unul dintre cei mai proeminenţi gânditori...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-111-344-9
Dimensiuni: 13x22 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Obârşia luminii. Islamul şiit in texte alese

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cartea de faţă reprezintă o selecţie de texte alese realizată de Allamah Tabataba’i, unul dintre cei mai proeminenţi gânditori contemporani specializaţi în filosofia islamică şi islamul şiit, a cărui contribuţie a ajutat mult la deschiderea Occidentului către cultura şi filosofia şiita. Până la el, aproape toate studiile occidentale se limitau la punctul de vedere al islamului sunnit şi se bazau pe sursele şi colecţiile sunnite.

Literatura hadit-urilor şiite include toate spusele Profetului islamului acceptate de şiiţi, cât şi tradiţiile celor doisprezece Imami, de la Ali ibn Abi Talib până la Mehdi. Această colecţie este aşadar considerată a fi, după Sfântul Coran, cel mai important fond de texte religioase pentru şiiţi. La fel ca în islamul sunnit, şi în acest caz hadit-urile alcătuiesc, împreună cu Coranul, cartea revelata, baza tuturor ştiinţelor teologice, incluzând bineînţeles şi Sari’ah, precum şi viaţa religioasă în ambele sale aspecte, cel intelectual şi cel devoţional.

Traducător: Carmen Vestali
Data apariției: 2012
Editura: Herald
Pagini: 224
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
religie, musulman, islam, înţelepciune, imam, coran, literatură arabă

Opinia cititorilor