TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cartea tibetană a vieţii şi a morţii HE-SOR-CTAVIA-15-N-001
Cartea tibetană a vieţii şi a morţii
Vezi
galerie

Cartea tibetană a vieţii şi a morţii

de Sogyal Rinpoche

Titlu apărut în colecția Himalaya la Herald

Id: #242529

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În această carte de actualitate, Sogyal Rinpoche se concentrează asupra felului cum trebuie înțeleasă adevărata semnificație a vieții, cum să acceptăm moartea și cum să-i ajutăm pe muribunzi și pe cei morți. Moartea este o parte naturală a vieții cu care toți va trebui să ne confruntăm, mai devreme sau mai târziu. După părerea mea, există două moduri în care o putem aborda cât timp suntem în viață. Putem opta fie s-o ignorăm, fie să înfruntăm perspectiva propriei noastre morți și, reflectând limpede asupra ei, să încercam să reducem la minimum suferința pe care o poate aduce. Totuși, în niciunul din aceste moduri nu o vom învinge. Ca budist, eu consider moartea un proces normal, o realitate de care sunt conștient că va apărea atât timp cât rămân în existența această mundană. Știind că nu pot să scap, nu văd niciun rost să-mi fac griji în această privință. Tind să mă gândesc la moarte că la schimbarea unor haine învechite și uzate, mai degrabă că la un sfârșit irevocabil.



Cu toate acestea, moartea este imprevizibilă: nu știm când sau cum se va produce. Astfel că este doar o chestiune de bun-simț să-ți iei anumite precauții înainte că ea să se întâmple în realitate. Firește, cei mai mulți dintre noi și-ar dori o moarte senină, dar este foarte clar că nu putem spera să murim împăcați dacă viața noastră a fost plină de violentă sau dacă mintea ne-a fost mereu agitată de emoții precum furia, atașamentul sau frica. Astfel că dacă vrem să murim bine, trebuie să învățam să trăim bine: pentru a spera la o moarte senină, trebuie să cultivăm pacea în mintea noastră și în modul nostru de viață. După cum veți ciți în cartea de față, experiența reală a morții este, din punctul de vedere budist, foarte importantă. Deși modul sau locul în care vom renaște depinde în general de forțele karmice, starea noastră mentală din momentul morții poate să influențeze calitatea viitoarei renașteri. Astfel că în momentul morții, în pofida mării diversități a karmei pe care am acumulat-o, dacă facem un efort special pentru a genera o stare virtuoasă a minții, putem întări și activa o karmă virtuoasă și în felul acesta să determinăm o renaștere fericită." - Sanctitatea Sa Dalai Lama

extinde
 

Detalii produs

Autor: Sogyal Rinpoche

Traducător: Walter Radu Fotescu

Data apariției: februarie 2021

Titlu original: The Tibetan Book of Living and Dying

ISBN: 9789731118628

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x21 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: moarte

 

Opinii editoriale

În calitate de călăuză în universul tradițiilor tibetane și al revelațiilor acestora despre viață și moarte, Sogyal Rinpoche nu are egal.

New York Times Book Review

Nu am întâlnit nicio altă carte despre interacțiunea viață-moarte care să fie mai completă, mai practică și mai înțeleaptă.

Huston Smith, autorul carții „The World's Religions”

Învățăturile lui Rinpoche au multe de oferit...Tonul său direct, însoțit de cântece și poezii compuse de înțelepții buddhiști, risipește mare parte din puternica teamă de moarte și o face să pară un prieten vechi.

Los Angeles Times

O analiză limpede și contemporană a profundei revelații cuprinse, Cartea tibetană a vieții și a morții e un dar neprețuit.

Stephen Levine, autorul volumului „Turning Toward the Mystery”
Sogyal Rinpoche
Sogyal Rinpoche
Autor

Sogyal Rinpoche s-a nascut in Tibet, fiind format de unul dintre cei mai desavar...

vezi autor