TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Procesul lui Iisus NE-MID-PROCLI-21-N-001
Procesul lui Iisus
Vezi
galerie

Procesul lui Iisus

de Mircea Duţu

Titlu apărut în colecția Credințe și religii la Neverland

Id: #372558

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Procesul lui Iisus este întâi de toate unul al credinței și al creștinismului, deschizând calea spre minunea Învierii și a vieții veșnice. Prin judecata sa eronată, procesul înalță viața la un alt nivel de înțelegere, în timp ce interpretarea și asumarea semnificațiilor sale contribuie în mod esențial la definirea culturii juridice occidentale actuale.


Înțelegerea fenomenului Iisus Hristos în istoria omenirii (a „lumii acesteia”) rămâne o problema perenă și permanent deschisă pentru oricare generație, iar una dintre „cheile” sale fundamentale o reprezintă, fără îndoială, interpretarea, înțelegerea sensurilor și asumarea valorilor promovate prin procesul său judiciar de acum aproape două mii de ani... Din această perspectivă, înțelegem să propunem, prin această lucrare, o nouă citire, folosind preponderent repere istorice, mai aproape de înțelegerea lumii de azi a procesului și să-i interpretăm semnificațiile având în vedere rolul său fondator în definirea culturii juridice occidentale actuale.


„Presat și grăbit de timp, omul modern, conectat la internet și agresat permanent de mass-media clipei, nu-și poate permite să ignore (total) repere esențiale, precum religia și marile valori transmise de aceasta. În același timp, pentru perceperea lor are nevoie de rețete și formule noi, post-moderne, care să transmită adecvat mesajul, să convingă și astfel să-și îndeplinească rolul de carte a prezentului, fără divagații extrapolante, comparații exagerate și comentarii abundente. Din interese publicitar-comerciale am fi putut să dăm ca titlu lucrării de față diverse sintagme, care mai de care mai spectaculoase. După îndelungi frământări și binecuvântate limpeziri, am ajuns, credem, la concluzia și formula cea mai simplă, dar și poate, cea mai nimerită: Procesul lui Iisus.”

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mircea Duţu

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 978-606-8390-53-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 196

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Neverland

Teme: creștinism

Mircea Duţu
Mircea Duţu
Autor

Mircea Duţu (n. 1957) este profesor universitar, avocat, cu preocupari si contri...

vezi autor