TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Istorisirea Pelerinului. Jurnalul mişcărilor lăuntrice. Exerciţii spirituale PO-IDL-IPJMLE-07-N-001
Istorisirea Pelerinului. Jurnalul mişcărilor lăuntrice. Exerciţii spirituale
Vezi
galerie

Istorisirea Pelerinului. Jurnalul mişcărilor lăuntrice. Exerciţii spirituale

de Ignaţiu de Loyola

Id: #205986

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Istorisirea poate fi citita atit ca o autobiografie a lui Ignatiu, cit si ca un testament spiritual lasat de maestru urmasilor sai. Ignatiu nu isi propune atit sa se povesteasca pe sine si cu atit mai putin sa se ofere altora drept model, cit vrea sa arate cum propria experienta spirituala l-a condus la intemeierea Societatii lui Isus, deopotriva opera si mostenitoarea acestuia.
Jurnalul miscarilor launtrice
este singurul manuscris ignatian autentic ajuns pina la noi, oferind cititorilor o perspectiva nebanuita in lumea interioara a Sfintului. Reflectia, rugaciunea si spiritul misionar rodesc aici indisociabil. Exercitiile spirituale cuprind patru „saptamini” de apropiere a exercitantului, prin meditatie si rugaciune, de Cuvintul lui Dumnezeu, avind totodata menirea de a-l ajuta in cautarea unei alegeri de viata corespunzatoare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ignaţiu de Loyola

Traducător: Antoaneta Sabău, Iulian Budău, Marius Taloș

Data apariției: 2007

ISBN: 978-973-46-0595-8

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 280

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

 

Opinii editoriale

"Inglobat in discursul Ordinului, efect al unui gen (pragmatic) de rapire, cu mult deosebit de acela al tehnicii spirituale a extazului, Loyola s-a desprins de statutul de figura istorica si a plonjat in cel de imagine a unei ideologii. Institutia fondata a captat individul fondator, insa revansa lui a fost aceea de a face sesizabila de fiecare data detasarea dintre spatiile de manifestare: unul al celor care scriindu-l se dezvaluie pe ei scriindu-se, altul al celui atent doar la «miscarile interioare», complet inert din cite se pot observa, chiar si in reformulari, texte de gradul II, la exercitiile de propaganda."

4 octombrie 2007, Cultura - Cristina Balinte

"O editie erudita, documentata, alcatuita cu pasiune, confirmind prin textele reunite fascinatia pentru mitul de tesatura caruia s-au lasat invaluiti Unamuno si Barthes: Loyola, ostasul-cititor asiduu de romane cavaleresti, devenit General al calugarilor iezuiti, posibil model pentru Don Quijote si intemeietor de limbaj."

30 august 2007, Cultura - Cristina Balinte