TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Hierotypos. Teologia icoanei după Sfinţii Părinţi BI-GEK-HTIDSP-11-N-001
Hierotypos. Teologia icoanei după Sfinţii Părinţi
Vezi
galerie

Hierotypos. Teologia icoanei după Sfinţii Părinţi

de Georgios Kordis

Id: #239952

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

O nouă carte a cunoscutului pictor și teolog grec Georgios KORDIS, autorul lucrării Ritmul în pictura bizantină (Editura Bizantina, 2009).

O lucrare despre teologia icoanei, fundamentata pe o nouă exegeză a textelor Sfinților Părinți Răsăriteni care se ocupă cu acest subiect, mai ales în perioada post-iconomahă, pornind de la convingerea că ”cel mai sigur mod de a explica icoana este raportarea la izvoarele bizantine patristice care vorbesc despre expresia plastică a Ortodoxiei”.

Cartea aduce corective serioase lucrărilor similare de până acum (vezi lucrarea clasică a lui L. Uspensky) plecând de la teza că ”această ermineutică este necunoscută în gândirea patristică și în general în cea ortodoxă, creează multe probleme și conduce la impasuri serioase.”

Hierotypos confirmă poziția originală și curajoasă a profesorului Georgios Kordis în dezbaterea privitoare la pictura bisericească ortodoxă și-l consacră pe acesta în rândul celor mai avizați teoreticieni ai icoanei în spațiul ortodox și nu numai. 



Alte titluri pentru GeorgiosKordis (autor):
Ritmul în pictura bizantină (2015) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: Georgios Kordis

Data apariției: 2011

ISBN: 9786068112107

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 220

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Bizantină

Teme: ortodoxism