TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Hierotypos. Teologia icoanei după Sfinţii Părinţi

Georgios Kordis
O nouă carte a cunoscutului pictor și teolog grec Georgios KORDIS, autorul lucrării Ritmul în pictura bizantină (Editura...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 9786068112107
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

Hierotypos. Teologia icoanei după Sfinţii Părinţi

MAI MULTE DESPRE CARTE

O nouă carte a cunoscutului pictor și teolog grec Georgios KORDIS, autorul lucrării Ritmul în pictura bizantină (Editura Bizantina, 2009).

O lucrare despre teologia icoanei, fundamentata pe o nouă exegeză a textelor Sfinților Părinți Răsăriteni care se ocupă cu acest subiect, mai ales în perioada post-iconomahă, pornind de la convingerea că ”cel mai sigur mod de a explica icoana este raportarea la izvoarele bizantine patristice care vorbesc despre expresia plastică a Ortodoxiei”.

Cartea aduce corective serioase lucrărilor similare de până acum (vezi lucrarea clasică a lui L. Uspensky) plecând de la teza că ”această ermineutică este necunoscută în gândirea patristică și în general în cea ortodoxă, creează multe probleme și conduce la impasuri serioase.”

Hierotypos confirmă poziția originală și curajoasă a profesorului Georgios Kordis în dezbaterea privitoare la pictura bisericească ortodoxă și-l consacră pe acesta în rândul celor mai avizați teoreticieni ai icoanei în spațiul ortodox și nu numai.

Autor: Georgios Kordis
Data apariției: 2011
Editura: Bizantină
Pagini: 220
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
iconografie, ortodoxism, izvoare bizantine

Opinia cititorilor