TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cartea Filocaliilor HU-DUS-CARTEF-18-N-001
Vezi
galerie

Cartea Filocaliilor

Id: #254503

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Cele mai frumoase pagini
 

Descriere produs

„Filocalia, de fapt, i-arată omului nu numai o învăţătură teoretică, ci îi arată un model de viaţă. De aceea, bine ar fi ca ea să fie citită des şi fiecare să-şi aducă aminte să citească în fiecare zi fie dintr-un părinte din Filocalie, fie din altul, şi cînd simte că are nevoie mai ales de dezvoltarea unei anumite virtuţi duhovniceşti să se ducă la acel părinte.


Să ajungă Filocalia familiară fiecăruia, aşa cum ar trebui să ştie fiecare creştin ce cuprinde fiecare Evanghelie, fiecare epistolă a Apostolului Pavel, şi cînd are nevoie să se lămurească într-o privinţă oarecare să se ducă acolo, la capitolul respectiv. Să devină o carte familiară, carte de îndrumare, un îndrumător pentru viaţă. Pentru aceasta, bine ar fi să aibă fiecare Filocalia proprie, să se găsească un mod de a se tipări în sute de mii de exemplare, ca să fie nelipsită din fiecare casă de creştin adevărat şi din fiecare chilie de călugăr.


Să devină o călăuză în plan spiritual, arătîndu-ne felul cum trebuie să ne fie viaţa în relaţiile noastre cu Dumnezeu şi în raporturile cu ceilalţi, ca să fie o viaţă de model, o viaţă care să întărească legăturile între noi, dragostea între noi, să nu avem nimic de criticat în viaţa noastră, nimic care nu se cuvine să se datorească unui creştin, cum ne învaţă atît de minunat Filocalia.” (Pr. prof. dr. Dumitru Stăniloae)

extinde
 

Detalii produs

Traducător: Dumitru Stăniloae

Data apariției: iunie 2018

ISBN: 978-973-50-5831-9

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 472

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas

Teme: creștinism

 

Din blogul Cartepedia

Romeo Aurelian Ilie Romeo Aurelian Ilie

,,Filocalia sau Cartea sfintelor nevoințe ale desăvârșirii este, imediat după Biblie, cea mai de folos carte a creștinătății. Ea cuprinde o selecție bine întemeiată din cuvintele de învățătură ale celor......“

citește mai mult