TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Meister Eckhart. Misticul din căuşul ochiului

Daniel Fărcaş
Reevaluare a temelor fundamentale ale gindirii lui Meister Eckhart, volumul recupereaza conceptia misticului german despre limba, discursul teologic,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1291-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Reevaluare a temelor fundamentale ale gindirii lui Meister Eckhart, volumul recupereaza conceptia misticului german despre limba, discursul teologic, sensul si limitele teologiei si metafizica. O prima sectiune este dedicata simbolismului ocular, al carui sens poate fi urmarit, regresiv, pina la greci, in filosofia lui Aristotel si Platon si chiar in epopeile lui Homer. In a doua parte e abordata cea mai controversata tema a misticii eckhartiene, definitiile lui Dumnezeu, la care se opresc si exegetii mai recenti si pe care Meister Eckhart si le asuma simultan, ca pe niste piese ale aceluiasi intreg.

Adresat profesorilor si studentilor de la facultatile de filosofie si teologie, Meister Eckhart. Misticul din causul ochiului este o analiza echilibrata a unei opere paradoxale, elaborata de un ginditor al... paradoxului.

Volum premiat in cadrul Concursului de debut „Ioan Petru Culianu” pe anul 2008

Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Pagini: 496
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
religie, misticism, filosofie, meister eckhart, discurs teologic, metafizică, simbolism ocular
  • Daniel Fărcaş - Autor
    Daniel Fărcaş (n. 1975) este licentiat in filosofie (cu o lucrare dedicata discursului teologic la Karl Barth), precum si in filologie moderna si clasica. Intre 1998 si 1999, a urmat cursurile de studii aprofundate de filosofie franceza ale Universitatii „Babes‑Bolyai” din Cluj‑Napoca, finalizindu‑le cu o lucrare dedicata hermeneuticii fenomenologice, iar, intre 1999 si 2000, cursurile masteratului (DEA) de istorie a filosofiei din cadrul...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iunie 2010, Dilemateca - Alexander Baumgarten
"Desi am avut rezerve fata de pledoaria lui Daniel Farcas in favoarea unei relatii intre nasterea gindirii protestante si versiunile neoplatonismului dominican, sint bucuros sa recunosc prezenta impetuoasa a unui tinar specialist al domeniului, in mediul local. Ceea ce poate face, acum, firesc, Daniel Farcas, este o editie completa a predicilor lui Eckhart, explicata si integrata studierii Evului Mediu filosofic, pentru a putea crea si mediul de receptare al cartii sale."

Opinia cititorilor