TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Gură de Aur - atletul lui Hristos DE-CVG-GDAALH-08-N-001
Gură de Aur - atletul lui Hristos
Vezi
galerie

Gură de Aur - atletul lui Hristos

de Constantin Virgil Gheorghiu

Id: #230475

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În primele secole ale creștinismului, bărbații și femeile care luptau pentru a dobândi gloria sfinților erau numiți atleții lui Hristos. Un sfânt realizează în cursul vieții sale performanțe pe care ceilalți oameni nu reușesc să le înfăptuiască. Uneori performanțele sale sunt recunoscute oficial de Biserica. În acest caz el figurează în calendar.

 

Recunoașterea oficială a unui sfânt are loc însă doar că o excepție și numai pentru un foarte mic număr de persoane. Sfinții sunt în majoritatea lor ignorați de calendar. Puținii sfinți pe care Biserica îi recomandă venerării publice primesc această consacrare cu titlu postum. Niciodată în timpul vieții lor.

 

Mulți oameni au vrut să se facă sfinți. Luptele lor pentru dobândirea curățeniei necesare sfințeniei au fost spectaculoase. Mai spectaculoase și mult mai dure decât luptele din arene. Pentru dobândirea curățeniei, atleții lui Hristos luptau împotriva trupului lor, împotriva somnului, împotriva foamei, împotriva durerii, împotriva propriilor lor gânduri, împotriva instinctelor. Era o lupta fără milă, dusă zi și noapte, de-a lungul unei întregi vieți. O luptă palpitantă și fără nici un răgaz.

 

Ioan Gură de Aur a luat hotărârea să se facă sfânt încă din adolescență. O hotărâre luată în deplină cunoștință de cauza și după o matură chibzuință. Alți tineri hotărăsc în adolescență lor să se facă generali, sportivi campioni, exploratori. Ioan Gură de Aur a hotărât să se facă sfânt. Toată viața sa n-a avut alt ideal.


Pentru a dobândi sfințenia el i-a înfruntat pe toți adversarii pe toate terenurile și a câștigat toate luptele. Palmaresul său este o imensă listă de victorii. Victoriile lui Ioan Gură de Aur au fost atât de categorice, încât el este unul din puținii sfinți citați în calendar atât de Biserica occidentală, cât și de Biserica răsăriteană.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Constantin Virgil Gheorghiu

Traducător: Maria-Cornelia Ică jr.

Data apariției: 2008

ISBN: 978-973-7859-38-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 316

Limbă: Română

Dimensiuni: 11x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Deisis

Teme: creștinism, ortodoxism

 

Loc în topurile Cartepedia

Constantin Virgil Gheorghiu
Constantin Virgil Gheorghiu
Autor

Constantin Virgil Gheorghiu (1916‑1992) s‑a născut în localitatea Razboieni, Nea...

vezi autor