TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Pavel, Apostolul lui Iisus Mesia DE-NTW-PAALIM-21-N-001
Pavel, Apostolul lui Iisus Mesia
Vezi
galerie

Pavel, Apostolul lui Iisus Mesia

de N.T. Wright

Id: #366550

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Apostolul Pavel e unul din puținii oameni din lumea antică ale cărui cuvinte încă au puterea de-a sări din pagină și de-a ne sta înainte.


Într-o traducere modernă standard scrisorile lui ocupă mai puțin de optzeci de pagini. Chiar luate ca întreg, sunt mai scurte decât aproape oricare dintre dialogurile lui Platon sau tratatele lui Aristotel. Dar, pagină cu pagină, aceste scrisori au generat mai multe comentarii, mai multe predici și seminarii, mai multe monografii și disertații decât oricare alte scrieri din lumea antică.
Acest lucru ridică o serie de întrebări pentru orice istoric sau orice biograf: cine era în realitate Pavel, ce anume credea că face, care a fost natura transformării pe care a suferit-o pe drumul spre Damasc. Cum anume s-au întâmplat lucrurile? Ce a avut în plus față de alții acest om mic, hiperactiv? Cum a ajuns să vorbească, să călătorească și să scrie în acest fel cineva din mediul și cu educația sa, care a produs sfinți și erudiți, dar pe nimeni ca el? Aceasta e provocarea cărții de față: să intre înăuntrul minții, înțelegerii, ambiției (dacă acesta e cuvântul corect) lui Pavel Apostolul, cunoscut anterior drept Saul din Tars. Ce anume l-a motivat în adânc?


Pavel stă în fața lumii noastre, așa cum a stat și în fața lumii lui: cu întrebări și provocări. Această carte, o biografie a lui Pavel, e o încercare de a aborda aceste întrebări. Sper că va limpezi și provocările.”

N.T. Wright



Alte titluri pentru ieromonah Vlad (Nectarie)Dărăban (traducator):
Teognosia (2022) ,
extinde
 

Detalii produs

Autor: N.T. Wright

Traducător: ieromonah Vlad (Nectarie) Dărăban

Data apariției: februarie 2021

ISBN: 9786067400212

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 478

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Deisis

Teme: creștinism