TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Lumi vechi, oglinzi noi HA-MOI-LUMVON-13-N-001
Lumi vechi, oglinzi noi
Vezi
galerie

Lumi vechi, oglinzi noi

de Moshe Idel

Titlu apărut în colecția Iudaica la Hasefer

Id: #244539

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Eseurile, comentariile și concluziile prezentate în această carte examinează concepția despre iudaism a unor importante personalități ale secolului al XX-lea.

 

Iudaismul este una dintre cele mai străvechi religii ale omenirii şi cea mai veche religie monoteistă.  A stat la baza altor două mari religii, creştinismul şi islamismul. A avut, de asemenea, şi o remarcabilă continuitate istorică pe parcursul a peste 3000 de ani. Bineînţeles, iudaismul desemnează religia, (numită şi mozaică), filozofia şi chiar stilul tradiţional de viaţă al poporului evreu, unul dintre puţinele popoare antice care şi-au păstrat neştirbită identitatea etnică. În contextul lipsei, timp îndelungat, până la apariţia Israelului modern, a unui teritoriu statal, liantul care a menţinut vie identitatea evreiască, dar şi limba ebraică, a fost tocmai învăţătura religioasă.

Prin colecţia Iudaica şi alte cărţi care intră în sfera generală a iudaismului, Editura Hasefer îşi propune să aducă la îndemâna cititorilor români inestimabilul tezaur de gândire şi filozofie al învăţaţilor evrei din diverse epoci, de la texte antice până la autori contemporani.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Moshe Idel

Data apariției: 2013

ISBN: 5948474001800

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 377

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hasefer

Teme: identitate

Moshe Idel
Moshe Idel
Autor

Moshe Idel (n. 1947, Târgu Neamţ), profesor de gîndire iudaică la Universitatea...

vezi autor