TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Corpus Hermeticum HE-HET-CORPUH-15-N-001
Corpus Hermeticum
Vezi
galerie

Corpus Hermeticum

de Hermes Trismegistos

Titlu apărut în colecția Bibliotheca Orientalis la Herald

Id: #225711

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Textele fundamentale și învățăturile tainice de inițiere în hermetism
 

Descriere produs

Corpus Hermeticum conține tratatele de bază ale tradiției trismegiste care se presupune că au fost redactate în Egipt, cu aproximație între sec. al II-lea și al III-lea d. Hr. Textele provin din același cadru religios și filozofic care a produs neoplatonismul, creștinismul și gnosticismul, avându-și rădăcinile în impactul dintre gândirea platonică și vechile tradiții ale Orientului elenizat. Hermes Trismegistos, „cel de trei ori mare”, posedă cunoașterea a trei părți din înțelepciunea întregii lumi:

 

Alchimia – Lucrarea Soarelui, adică transmutarea omului de la condiția sa inferioară într-o persoană spirituală. Din această perspectivă, prefacerea plumbului în aur nu este decât expresia exterioară a unei lucrări de înnobilare interioară.

 

Astrologia – Lucrarea Lunii, înțelegerea planetelor ca simboluri ale unei lumi spirituale și ca parte a unui Univers în care totul se mișcă potrivit legii corespondențelor.

 

Teurgia – Magia,  sau „arta lucrărilor divine”, lucrarea pe care omul o realizează în cooperare cu ființele divine și al cărei scop este contopirea cu Conștiința Divină. 

 

Numite de însuși Hermes „cărți sacre ale Nemuritorilor”, aceste texte reprezintă baza hermetismului, a cărui esență este corespondența dintre macro și micro Cosmos – această unitate formată din părți interdependente, aranjate într-o paradigmă aparte, între care există raporturi de atracție și respingere. Vechi de aproape 2000 de ani, eclectismul intelectual al ideilor din Corpus Hermeticum rămâne până astăzi codificat în ADN-ul civilizației europene.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Hermes Trismegistos

Traducător: Alexandru Anghel, Dan Dumbrăveanu

Data apariției: iunie 2021

ISBN: 9789731117959

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 336

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x22 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Herald

Teme: creștinism, Cultură

Hermes Trismegistos
Hermes Trismegistos
Autor

Încă din secolul al IV-lea î. H., grecii îl desemnau pe zeul egiptean Thot cu nu...

vezi autor