TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Sfântul Paisie de la Neamţ MP-CIV-SFPDLN-16-N-001
Sfântul Paisie de la Neamţ
Vezi
galerie

Sfântul Paisie de la Neamţ

de Ciprian Voicilă

Id: #247409

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Sfântul Paisie de la Neamţ a cultivat în inima sa încă de la tinereţe multe virtuţi: credinţa, dragostea nefăţarnică pentru Dumnezeu şi pentru aproapele său, blândeţea, smerenia, nelăcomia pentru lucruri, chibzuinţa – devenind o pildă de bunătate şi dobândind de la Dumnezeu harul de a obloji rănile sufleteşti ale oamenilor prin înţeleptele sfaturi şi uriaşa sa putere de compătimire, iar mai apoi chiar darul facerii de minuni şi pe acela al vindecărilor.

Cuviosul Paisie a primit şi puterea să desluşească înţelesurile tainice ale scrierilor Sfinţilor Părinţi. Folosind metoda comparativă şi adăugând referinţe critice manuscriselor, stareţul a lăsat posterităţii traduceri net superioare acelora de dinaintea lui, atât prin frumuseţea limbii şi a stilului, cât şi prin caracterul lor riguros ştiinţific.

În scrierile care ne-au rămas de la el găsim o învăţătură duhovnicească importantă şi eficace pentru creştinul contemporan care, deşi supus permanent încercărilor inerente vieţii în societate, poate dobândi prin lupta cu sine cele zece virtuţi fără de care nimeni nu se poate mântui. 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ciprian Voicilă

Data apariției: decembrie 2016

ISBN: 978-606-910-024-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 176

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Meteor Press