TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Mama ortodoxă 978-606-8633-17-6
Vezi
galerie

Mama ortodoxă

Id: #249939

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Dezvoltarea fizică și duhovnicească a copilului de la naștere la adolescență
 

Descriere produs

Nu este un secret faptul că fiecare copil trebuie educat ținându‑se cont de temperamentul, caracterul și capacitățile sale. Probabil că nu este foarte greu să‑l transformi într‑un mic rob în condițiile unei discipline de fier, dar va fi mult mai dificil să culegi pe termen lung roadele unei astfel de „educații”. Să nu se înșele părinții‑dictatori că vor reuși să cultive pe această cale în sufletul lui smerenia și ascultarea – mari virtuți creștinești! De fapt, ei riscă să facă din el un om nefericit sau chiar bolnav. La extrema cealaltă a educației este dra­gostea oarbă a părinților față de odrasla lor. Aceasta dezvoltă în copil neînfrânarea și egoismul, care atrag după sine boli duhovnicești, nu de puține ori și trupești. „Să le iertăm copi­ilor lipsa de seriozitate și neatenția, scrie Sfântul Teofan Zăvorâtul, dar nu răutatea și viclenia...”


Simțind dragostea, grija, blândețea părinților, copilul va împărtăși aceeași iubire prin faptă. Dacă părinții și‑au educat din pruncie fiii cu înțelepciune și discernământ, obișnuindu‑i cu un comportament atent și cu o atitudine binevoitoare față de oameni, ei vor perpetua acest model de comportament toată viața.


Cartea de faţă, preocupată de responsabilitatea deosebită a educării copiilor în tradiția Ortodoxiei, este un ghid în care va afla răspunsuri orice părinte interesat de sănătatea du­hovnicească și fizică a copiilor săi. 

extinde
 

Detalii produs

Traducător: Mariana Cașu

Data apariției: august 2017

ISBN: 978-606-8633-17-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 326

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: De Suflet

Teme: copilărie, creștinism