TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Origen. Personajul, exegetul, omul duhovnicesc, teologul DE-HEC-OPEODT-14-N-001
Origen. Personajul, exegetul, omul duhovnicesc, teologul
Vezi
galerie

Origen. Personajul, exegetul, omul duhovnicesc, teologul

de Henri Crouzel

Id: #239790

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Publicată în 1985, cu ocazia împlinirii a 1700 de ani de la nașterea marelui didascal alexandrin, cartea despre Origen a lui Henri Crouzel este o admirabilă sinteză a unui efort tenace de o viață întreagă închinată studiului aprofundat al uriașei opere a „bărbatului de oțel” al literaturii creștine vechi. Cititorul actual interesat are astfel la dispoziție o remarcabilă viziune de ansamblu, elaborată cu rigoare și competență desăvârșită, dar și cu admirație lucidă, asupra vieții și operei, asupra destinului postum și a principalelor teme ale gândirii lui Origen, adevăratul părinte al teologiei creștine și unul dintre giganții gândirii creștine din toate timpurile.

 

Studiul introductiv (diac. Ioan I. Ică jr) își propune să argumenteze ideea potrivit căreia fascinația irezistibilă exercitată de Origen asupra modernilor ține nu atât de magia unui creștinism gnostic sau ezoteric, pasionat de teze teozofice heterodoxe și sincretiste, cât de o secretă corespondență de paradigmă intelectuală existentă între epoca sa și epoca noastră, între sfârșitul antichității și sfârșitul modernității. Origen este contemporanul nostru tocmai prin aceea că este contemporanul epocii sale.

Pentru ucenicii săi direcți, cum a fost sfântul Grigorie Taumaturgul, Origen „era un adevărat paradis, replică a marelui paradis al lui Dumnezeu”. Paradis al libertății adevărate, al dialogului nesfârșit între Revelație și cultură, filozofia și teologia dascălului alexandrin fac din Origen atât poate cea mai actuală figură din toată patristica greacă — ieșită din mantaua Alexandrinului asemenea romanului rus modern din Mantaua lui Gogol —, cât și un spirit creștin uimitor de contemporan.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Henri Crouzel

Traducător: Cristian Pop

Prefaţator: Ioan I. Ică Jr.

Data apariției: 2014

ISBN: 978-606-740-001-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 440

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Deisis

Teme: creștinism, ortodoxism

Ioan I. Ică Jr.
Ioan I. Ică Jr.
Prefaţator

Diacon Ioan I. Ică Jr. N. 15 aug. 1960, în Sibiu, fiul lui lcă loan sen. Studi...

vezi autor